Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο νέο πρόγραμμα «Γρύπας» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας συμμετέχει το ΔΠΘ

Στο νέο πρόγραμμα «Γρύπας» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας συμμετέχει το ΔΠΘ

0

Υπεγράφη η σύμβαση, παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων

 

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα στο υπουργείο οικονομικών ο νέος πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης συμμετείχε στην υπογραφή σύμβασης για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Γρύπας” της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. Είναι η δεύτερη πρωτοβουλία, μετά από αυτή του προγράμματος «Αρχύτας», για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων.

Για το έργο “Γρύπας” που αφορά το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή, του νέου σύγχρονου μη επανδρωμένου αεροχήματος, το εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΔΠΘ θα συνεργαστούν με ερευνητές ομάδες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πανεπιστημίου Πατρών και φυσικά της ΕΑΒ.

Σχετικά και με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μάρης σημείωσε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω την ερευνητική μας ομάδα αποτελούμενη από τον Καθηγητή Αντώνη Γαστεράτο, τον καθηγητή Γεώργιο Συρακούλη, πρόεδρο του ΤΗΜΜΥ και τον αναπλ. Καθηγητή κ. Νίκο Παπανικολάου για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού έργου αποδεικνύοντας ότι η εφαρμοσμένη έρευνα και η καινοτομία είναι σε υψηλά στάνταρντ στο ΔΠΘ. Συνεχίζουμε με αξιοπιστία, ποιότητα και μέσα στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα την έρευνα συνδέοντας την με την πραγματική οικονομία για την ασφάλεια της πατρίδας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…