Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέος Υποδιοικητής στην ΕΥΠ ο ξανθιώτης Γεώργιος Κέλλης

Νέος Υποδιοικητής στην ΕΥΠ ο ξανθιώτης Γεώργιος Κέλλης

0

Ο πρόσφατα αποστρατευθείας υπαρχηγός του ΓΕΣ αναλαμβάνει νέα καθήκοντα για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ο Πρέσβης, κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος, κ. Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο Υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «οι Υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον Διοικητή για την εκπλήρωση τής αποστολής της Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η Κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της».

Το βιογραφικό του Γεώργιου Κέλλη

Ο πρώην υπαρχηγός του ΓΕΣ και αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε το 1964 στην Ξάνθη.

Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού μηχανικού. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στον Σχεδιασμό Εργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και υποψήφιος διδάκτωρ στο ΔΠΘ.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του Μ.Χ. Παράλληλα, έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.

Το 2000 υπηρέτησε ως επιτελής του Τμήματος Σχεδιάσεως της SEEBRIG στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, ενώ το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος αξιωματικός, υπηρέτησε ως διευθυντής στην 732 Διεύθυνση Στρατιωτικών Eργων στην Ξάνθη, και ως διοικητής στον 25 ΛΜΧ και στο 724 ΤΜΧ της Ξάνθης.

Το 2008 υπηρέτησε ως διευθυντής Εκπαιδεύσεως του Κέντρου Αριστείας Μηχανικού του ΝΑΤΟ, στο Iνγκολσταντ Γερμανίας.

Με την προαγωγή του σε συνταγματάρχη το 2011, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Αμυνας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως διοικητής Μηχανικού στο Δ’ΣΣ.

Το 2016 προάγεται σε ταξίαρχο και τοποθετείται ως διοικητής της Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Γ’ΣΣ/NRDC-GR, και στη συνέχεια ως διευθυντής Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος στο ΓΕΣ.

Το 2019, έχοντας προαχθεί σε υποστράτηγο, τοποθετείται στο ΓΕΣ ως διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020 του ανατίθενται τα καθήκοντα του διευθυντή Γ’ Κλάδου του ΓΕΣ.

Την 1η Μαρτίου 2021 προάγεται σε αντιστράτηγο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπαρχηγού του ΓΕΣ, από την οποία αποστρατεύτηκε με τις τελευταίες κρίσεις στις 17/1/2023.

Με την αποστρατεία του φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Είναι γνώστης της αγγλικής και της βουλγαρικής γλώσσας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δανείζεται για να αγοράσει το οικόπεδο του νέου δημαρχείου ο Δήμος Μύκης

Απευθύνει πρόταση στις τράπεζες για δάνειο ύψους 147.500 ευρώ, στην εμπορική αξία του ακιν…