-1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 8
-500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 8
-500 γρ. μανιτάρια σιτάκε, κομμένα στα 8
-200 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε φέτες
-200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
-100 ml λευκό κρασί
-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
-2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
-1 lt ζωμό μανιταριών
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελαιόλαδο
-Λάδι τρούφας, για το σερβίρισμα
-Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό μανιταριών, ανακατεύουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει η σούπα λεία υφή. Κατόπιν, προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε εκ νέου σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα ζεστή μαζί με λάδι τρούφας και φρέσκο θυμάρι.