Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με σάλτσα γιαούρτι και πάπρικα

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαούρτι και πάπρικα

0

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-600 γρ. κοτόπουλο μπουτάκια

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

-100 γρ. κόκκινο κρασί

-1 πιπεριά κόκκινη καμπάνα κομμένη σε λωρίδες

-1 πράσινη πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωριδες

-400 γρ. πομοντόρι σάλτσα πολτοποιημένη στο μπλέντερ

-1 φρέσκο ζωμό κότας

-400 γρ. νερό

-2 κ.γ. πάπρικα

-½ κ.γ. κάρυ

-1 δαφνόφυλλο

-3 κόκκους μπαχάρι

-Αλάτι, πιπέρι

-200 γρ. γιαούρτι

-Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 3 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της κουζίνας και βάζουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, τον ζωμό, το νερό, την πάπρικα, το κάρυ, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το γιαούρτι με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι ή πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες ή μακαρόνια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…