Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Energean: Μέσα στο 2024 θα παράγει πετρέλαιο το κοίτασμα Έψιλον στον Πρίνο

Energean: Μέσα στο 2024 θα παράγει πετρέλαιο το κοίτασμα Έψιλον στον Πρίνο

0

23 εκατ. βαρέλια πετρελαίου υπολογίζεται το κοίτασμα

Πυκνώνουν οι εξελίξεις στον Πρίνο, καθώς το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η εγκατάσταση της νέας πλατφόρμας στο κοίτασμα Έψιλον, με την Energean να έχει τοποθετήσει χρονικά την έναρξη της παραγωγής πετρελαίου μέσα στο 2024. Αυτή την περίοδο οι εργασίες στον κόλπο της Καβάλας «τρέχουν», για την προετοιμασία της έλευσης της νέας εξέδρας με την ονομασία Λάμδα, μέσα από την οποία θα αναπτυχθεί το κοίτασμα.

Ηδη έχουν γίνει οι προααπαιτούμενες έρευνες βυθού και μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση μηχανισμών πάνω στους οποίους θα τοποθετηθεί η νέα εξέδρα. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα που έρχεται στην Ελλάδα μετά από 45 χρόνια, πιο συγκεκριμένα μετά το 1977.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Energean μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στο σημείο, το δορυφορικό κοίτασμα Έψιλον, εκτιμάται ότι έχει βεβαιωμένα αποθέματα περίπου 23 εκατ. βαρέλια. Το Έψιλον μπορεί να δώσει μέχρι 5.000 βαρέλια ημερησίως κάποια στιγμή μέσα στο 2024, τα οποία θα προστεθούν στα 1.000 βαρέλια την ημέρα -με αυξομειώσεις- που παράγονται αυτή την περίοδο στον Πρίνο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Hλεκτρικό ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Νέο Εξοικονομώ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τις επιδοτήσεις στους …