Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιεί το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιεί το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η Ξάνθη διοργανώνει από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου δράσεις πολιτισμού και ενημέρωσης

Το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνει εκδηλώσεις οι οποίες στοχεύουν την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα άτομα με αναπηρία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022:

Πόλη προσβάσιμη σε όλους. Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του ΔΠΘ συνδιοργανώνουν ένα βιωματικό περίπατο με οδηγούς άτομα με αναπηρία. Επίσης, στη δράση αυτή θα συμμετέχουν και μαθητές του 4ου Γυμνασίου (Ώρα έναρξης 11:00 πμ). Η προσπάθεια αυτή, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας σχετικά με το κοινωνικό αποτύπωμα τον πράξεων τους όπως: παρκάρισμα σε ράμπες, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα κ.α., αλλά και να αναδείξει βασικά ζητήματα προσβασιμότητας τα οποία ο Δήμος θα πρέπει να  επιλύσει ώστε όλοι να έχουμε τις ίδιες και ίσες ευκαιρίες στην ελεύθερη μετακίνηση.

  • Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022:

Αρτοκλασία στην εκκλησία Της Του Θεού Σοφίας. Ώρα 10:30πμ

  • Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022:
  1. Στις 11:00 πμ μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης «Εν δυνάμει», το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Γουτού Γουπατού».
  2. Απογευματινή παράσταση για το κοινό στις 19:30 μμ

Δωρεάν για όλους

  1. Έκθεση ζωγραφικής από μέλη του Σωματείου ΑμεΑ και μαθητές της Ειδικής Αγωγής στο φουαγιέ του κλειστού Δημοτικού Αμφιθεάτρου.
  • Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022:
  1. Στις 11:30 πμ μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παρακολουθήσουν τη Θεατρική παράσταση από την ομάδα «Εν δυνάμει» το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Γουτού Γουπατού».
  2. Έκθεση ζωγραφικής από μέλη του Σωματείου ΑμεΑ και μαθητές της Ειδικής Αγωγής στο φουαγιέ του κλειστού Δημοτικού Αμφιθεάτρου.
  • Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022:

Έκθεση ζωγραφικής από μέλη του Σωματείου ΑμεΑ και μαθητές της Ειδικής Αγωγής στο φουαγιέ του κλειστού Δημοτικού Αμφιθεάτρου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο «φουλ οι μηχανές» για να απογειωθεί το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Αγορά και εστίαση ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας – Αισιοδοξί…