Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

0

Τι συμβαίνει με την Καϊλή;
Η επικαιρότητα άλλαξε σελίδα. Μετά την «Κιβωτό του Κόσμου» μετακινήθηκε στον πυροβολισμό του Τσιγγάνου από αστυνομικό, τώρα βρίσκεται από προχθές στην ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.
Προφανώς δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα διότι ακόμη είναι νωρίς. Όμως δεν αγνοώ και τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σοβαρά.
Το ΠΑΣΟΚ την διέγραψε ήδη όπως και η Σοσιαλδημοκρατική παράταξη στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι εξελίξεις τρέχουν και σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία και αποφάσεις που θα καθορίσουν το τι θ’ ακολουθήσει για την Εύα Καϊλή.
-Με την ευκαιρία, άλλη μια διαπίστωση πόσο γρήγορα αλλάζει η επικαιρότητα στα Μέσα Ενημέρωσης.
Γ.Δ.


Ξάφνιασμα
Ομολογώ πως μόλις το διάβασα ξαφνιάστηκα. Το ξάφνιασμα προέρχονταν από το γεγονός ότι τίποτε σχετικό δεν είχε κυκλοφορήσει, δεν είχε διαρρεύσει.
Λοιπόν, για να μη σας κρατάω σε αγωνία σας πληροφορώ πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί ένας νέος πολιτικός φορέας. Δημιουργός αυτού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και το όνομα του πολιτικού σχηματισμού «Δύναμη για την Ελλάδα» που θα εκφράζει τις αξίες του νεοκαραμανλισμού. Μαζί του και ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ.
-Είναι να μην ξαφνιάζεται κανείς, όχι πέστε μου…
Γ.Δ.


Σε ομηρεία
Φίλος παλιός και καλός, με εμπειρία αυτοδιοικητική, σε συζήτηση μαζί του πρόσφατα, μου έθεσε ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό που χρειάζεται και πρέπει να λυθεί.
Μου είπε λοιπόν ότι οι δύο νομοί Ξάνθης και Ροδόπης πως είναι σε ομηρεία. Ναι, σε ομηρεία κι αυτό την περίοδο των εκλογών.
Οι υποψήφιοι είναι όμηροι των τσιγγάνων και των μειονοτικών ως προς το που θα αποφασίσουν να δώσουν την ψήφο τους. Και οι μεν μειονοτικοί επηρεάζονται σ’ ένα ποσοστό από το Προξενείο, οι δε τσιγγάνοι εξαγοράζονται απ’ όσους διαθέτουν χρήματα.
-Είναι ή δεν είναι αυτό μια μορφή ομηρείας;
Γ.Δ.


Απαιτεί τόλμη η πρόοδος
Αλήθεια πως προοδεύει ένας τόπος; Πώς πάει μπροστά, πώς αναπτύσσεται και ευημερεί η κοινωνία;
Σίγουρα η ανάπτυξη, η πρόοδος, η ευημερία δεν είναι φρούτα που τα βάζεις στο μπλέντερ. Όχι. Η πρόοδος ενός τόπου απαιτεί μακρόπνοο σχεδιασμό, όραμα συγκροτημένο, σωστούς συνεργάτες με ιδέες και βέβαια τον επικεφαλής να εμπνέει αλλά και να τολμά. Να τολμά τις συγκρούσεις για να γίνουν οι αλλαγές πρώτα στη νοοτροπία και μετά σε όλα τα άλλα.
-Απαιτεί λοιπόν αρκετά η επιθυμητή πρόοδος σ’ έναν τόπο, σε δήμο , σε περιφέρεια. Πρωτίστως όμως απαιτεί τόλμη για να συγκρουστείς με νοοτροπίες παλιές, αντιλήψεις κατεστημένες που εμποδίζουν την πρόοδο.
Γ.Δ.


Η στάση Ανδρουλάκη
Η υπόθεση Καϊλή όπως είναι φυσικό έπεσε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας διαμορφώνοντας νέα δεδομένα. Ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ και συνάδελφός της ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης λειτούργησε αστραπιαία διαγράφοντάς την από το κόμμα αλλά στην προσπάθειά του να μειώσει το πολιτικό κόστος για το κόμμα του πέταξε την «καυτή πατάτα» στο …γήπεδο της ΝΔ λέγοντας ότι η Καϊλή λειτούργησε ως «Δούρειος Ίππος» της ΝΔ. Ατυχέστατη διαχείριση όπως άλλωστε ατυχής ήταν και η διαχείριση από μέρους του της υπόθεσης των υποκλοπών που υιοθέτησε μια καταγγελκτική τακτική για να προσπορίσει κομματικά οφέλη κι όχι πνεύμα συνεργασίας για να διαλευκανθεί η υπόθεση που σπιλώνει την δημοκρατία της χώρας.
Μ.Ξ. 


Τι συμβαίνει με τα τεστ για τον κορωνοϊό;
Το ερώτημα του τίτλου του σχολίου τίθεται τελευταία όλο και πιο συχνά από διάφορους συμπολίτες. Καλοπροαίρετα λοιπόν ρωτούν να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει με τα τεστ για τον κορωνοϊό. Και η ερώτηση στηρίζεται στα πολλά θετικά τεστ που ανακοινώνουν τα συνεργεία που διενεργούν τα τεστ.
Καχύποπτοι συμπολίτες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους ως προς την επιδίωξη του προσωπικού να εμφανίζει θετικά τεστ σε υψηλό ποσοστό με μόνο στόχο τη διατήρηση της θέσης εργασίας.
Εξάλλου, ο πολίτης που κάνει το τεστ δεν έχει προσωπική αντίληψη του αποτελέσματος.
Απλά του ανακοινώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.
Γ.Δ.


Υπάρχει μεθόδευση;
Βέβαια αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τη μεθόδευση να εμφανίζονται πολλά αρνητικά αποτελέσματα τεστ σκόπιμα, δεν υπάρχουν. Εξάλλου αυτό πρακτικά είναι δύσκολο διότι μόνο το προσωπικό διαχειρίζεται τα τεστ και κανείς άλλος δε συμμετέχει κυρίως ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης. Οι αμφιβολίες και η αμφισβήτηση του υψηλού αριθμού αρνητικών τεστ ημερησίως, ξεκινά απ’ όσα έγιναν γνωστά ως γεγονότα σε ιδρύματα αναδοχής παιδιών.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δημιουργούσαν εμπόδια για να μη φύγουν τελικά τα παιδιά διότι όσο δεν μειώνονταν και αυξάνονταν μάλιστα, καθιστούσαν απαραίτητη την παρουσία των εργαζομένων.
Κάτι παρόμοιο σκέφτηκαν κάποιοι συμπολίτες που κάνοντας ένα τεστ ρουτίνας χωρίς σημάδια ή ενδείξεις, βρέθηκαν θετικοί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έλεγχο για την επιβεβαίωση.
-Εξάλλου, στην Ελλάδα ζούμε…
Γ.Δ.


Ένας χρόνος χωρίς τον Α.Πολατίδη
Η απουσία ενός αγαπημένου προσώπου πάντα αποτελεί μια δύσκολα διαχειρίσιμη υπόθεση.
Έτσι την Κυριακή στους Τοξότες, έγινε το Μνημόσυνο του αγαπητού εκπαιδευτικού Αντώνη Πολατίδη με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατό του.
Γνώριζα, όπως πάρα πολλοί ξανθιώτες τον ευγενικό και φιλοπρόοδο Αντώνη που είχε κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.
Η μνήμη του σε όλους που τον γνώρισαν είναι ζωντανή. Στην οικογένειά του, στους φίλους του ο Αντώνης θα είναι πάντα οδηγός και πρότυπο.
-Αιωνία η μνήμη του.
Γ.Δ.


Τύχη χρειάζεται
Άντε να δούμε ποιοι θα είναι οι τυχεροί συμπολίτες στην Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία.
Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν Ξανθιώτες τυχεροί των 100.000 ευρώ, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Αναλυτικά, θα μοιράσει πάνω από 1,2 εκ.ευρώ στους τυχερούς φορολογούμενους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους. Το τελευταίο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει την τελευταία φορολοταρία της χρονιάς. Από τη συγκεκριμένη κλήρωση 12 υπερτυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Το ποσό που θα λάβουν θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Επίσης θα κληρωθούν και μικρότεροι λαχνοί των 1.000 ευρώ από τα αδιάθετα ποσά των προηγούμενων κληρώσεων.
Γ.Δ.


Απογοήτευση και ντροπή για την Εύα Καϊλή
Δύσκολη υπόθεση η διαχείριση της εξουσίας και γίνεται και ακόμη δυσκολότερη και επικίνδυνη ενίοτε όταν δεν υπάρχει στο άτομο ένα ισχυρό αξιακό σύστημα ως υπόβαθρο που να λειτουργεί σαν ηθικό ανάχωμα απέναντι στην διαφθορά και τον άπληστο πλουτισμό. Αυτό απέδειξε η υπόθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή που από προχθές κρατείται προφυλακισμένη και φέρεται ως εμπλεκόμενη σε εγκληματική οργάνωση με μαύρο χρήμα και υπόθεση διαφθοράς από τον Κατάρ. Μια Ελληνίδα ευρωβουλευτής για δύο θητείες που ψηφίστηκε από 150.000 ψηφοφόρους, που έχει μια πολιτική καριέρα ως αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη διασύροντας τη χώρα μας και τον κομματικό της φορέα και απογοητεύοντας οικτρά όλους αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί της που της στήριξαν και την πίστεψαν. Μεγάλη απογοήτευση και ντροπή για μια πολιτικό που ήρθε στον τόπο μας αρκετές φορές, έκανε ομιλίες και έδωσε υποσχέσεις ότι θα προωθούσε πολιτικές για τους αγρότες και την νέα ΚΑΠ  και περιστοιχιζόταν από νεολαίους του πολιτικού της χώρου.
Μ.Ξ. 


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…