Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ισχυρή προοδευτική και κοινωνική πλειοψηφία

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ισχυρή προοδευτική και κοινωνική πλειοψηφία

0

Είναι πλέον σαφές, πως η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει, με τις ημερομηνίες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να ποικίλλουν και τον κ. Μητσοτάκη να εμφανίζεται, όχι μόνο, ως παράγοντας πολιτικής αστάθειας, αλλά και ως πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης. Οι πολιτικές της Ν.Δ έχουν δημιουργήσει μια δραματική κατάσταση για την Ελλάδα, με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να υποφέρει από την ακρίβεια, την ανεργία, την καταπάτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το περιορισμένο εισόδημα, τη στεγαστική κρίση, την διάλυση του κοινωνικού κράτους και μια άδικη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους ισχυρούς.

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και η ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης, από την πρώτη κάλπη, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα είναι η μόνη λύση στα αδιέξοδα, που δημιουργεί σήμερα το εκρηκτικό μείγμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ν.Δ και η διεθνής συγκυρία. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, που θα μειώσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, θα υλοποιήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, θα έχει ως πυξίδα την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη, θα φέρει την ελπίδα στην καθημαγμένη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που ζει στην επισφάλεια και την έλλειψη προοπτικής.

Ο Α. Τσίπρας παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα συνολικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, που δίνει απαντήσεις στα επείγοντα προβλήματα του ελληνικού λαού. Επιπροσθέτως και ειδικά για τη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επεξεργάστηκε και κατέθεσε το πόρισμα του για την ανάπτυξη της περιοχής, με σαφείς στόχους τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Θράκης ως ικανοποιητικού προορισμού για κατοίκηση και άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη μετάβαση σε ένα νέο παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης, που να στηρίζεται στη γνώση και την ουσιαστική αξιοποίηση της διασυνοριακότητας και διαπολιτισμικότητας της περιοχής.

Εκτός όμως από τις πλούσιες προγραμματικές και θεωρητικές επεξεργασίες, κύριο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις επερχόμενες μάχες, την κοινωνική αλλαγή και το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας είναι η τεράστια αύξηση των μελών του, ιδιαίτερα μετά από τις εκλογές 15 Μάη για την ανάδειξη Κ.Ε και προέδρου από τη βάση του κόμματος. Κομβικό παράγοντα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί η ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των μελών, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά. Η κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών, που όποτε και αν γίνουν θα προηγηθούν των εκλογών της αυτοδιοίκησης, προϋποθέτει ένα κόμμα ισχυρό και οργανωμένο, που να παρεμβαίνει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, από τους εργασιακούς χώρους μέχρι τα κινήματα και από τις γειτονιές μέχρι την αυτοδιοίκηση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Ξάνθη και συνολικότερα η Θράκη έχουν ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες και είναι μια περιοχή ιδιαίτερης εθνικής και πολιτισμικής σημασίας. Για αυτό το λόγο, πέρα από τις αναπτυξιακές πολιτικές, ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο είναι και η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, που θα ενισχύουν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, θωρακίζοντας την ισονομία, ενισχύοντας την ισοπολιτεία και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή. Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που θα διορθώνουν τα πολύ σοβαρά λάθη του παρελθόντος και θα ακυρώνουν, την ίδια στιγμή, τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας σε ζητήματα, που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Μειονότητα και πλειονότητα από κοινού, χωρίς διαχωρισμούς, φανατισμούς και εθνικιστικές κορώνες οφείλουν να υπερασπιστούν τις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης και της πολυπολιτισμικότητας, στις οποίες οφείλει να βασίζεται το ελληνικό κράτος και μια σύγχρονη κοινωνία. Μειονότητα και πλειονότητα από κοινού θα στείλουν στις εθνικές εκλογές ισχυρό μήνυμα ανατροπής των πολιτικών της Ν.Δ και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα οδηγήσουν την Ξάνθη σε ένα πιο σίγουρο, σταθερό και αισιόδοξο μέλλον με πρωταγωνίστρια τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, που αξίζει και οφείλει να διεκδικήσει όσα πραγματικά της ανήκουν και της έχει στερήσει η Ν.Δ.

 

Γιαννακίδης Στάθης Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

αν. Συντονιστής Βιομηχανίας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…