Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκλογές Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης: Άνοδος για την ΔΑΚΕ ΠΕ, μεγάλες απώλειες για τη ΔΗ.ΣΥ.

Εκλογές Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης: Άνοδος για την ΔΑΚΕ ΠΕ, μεγάλες απώλειες για τη ΔΗ.ΣΥ.

0

Συνολικά ψήφισαν 478 άτομα, 7 τα άκυρα/λευκά

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, όπου συμμετείχαν συνολικά 478 μέλη του συλλόγου.

Άνοδο κατά 3,6% σημείωσε η ΔΑΚΕ ΠΕ σε σχέση με πέρυσι καθώς απέσπασε το 43,52% των συνολικών ψήφων (205 ψήφοι), καταλαμβάνοντας τρεις έδρες στο διοικητικό συμβούλιο με εκλεγμένους τους Ντούμο Δημήτριο, Χασιώτη Νικόλαο και Τζουβελέκη Νικόλαο.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ξάνθης σημείωσε άνοδο της τάξεως του 1,25% με ποσοστό επί των συνολικών ψήφων 19,11% (90 ψήφοι) κερδίζοντας μία ακόμα έδρα και πλέον έχει δύο έδρες με εκλεγμένες τις Γιαννακίδου Χαρίκλεια και Γιαπουτζή Αργυρώ.

Μικρή πτώση κατέγραψε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καθώς από 17,02% το 2021 πήγε στο 16,14% (-0,88%) διατηρώντας την μία έδρα από πέρυσι με εκλεγέντα τον Φρέγκογλου Νικόλαο.

Η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση σημείωσε ελαφρά άνοδο της τάξεως του 0,34% διατηρώντας την μία έδρα με εκλεγέντα τον Ταμπάκη Θεολόγο.

Την μεγαλύτερη πτώση την είχε η ΔΗ.ΣΥ. καθώς από 13,87% το 2021, φέτος κατέγραψε μείωση 4,23% φτάνοντας στο 9,55% των συνολικών ψήφων ( έλαβε 45 ψήφους από 66 το 2021) χάνοντας την έδρα που κατείχε και πλέον δεν θα έχει εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

Οι νεοεκλεγέντες αναμένουν να συγκροτηθούν σε σώμα, προκειμένου να προκύψει η νέα σύνθεση του ΔΣ.

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Μητροπολίτες της Θράκης για τους πληγέντες από το σεισμό στην Τουρκία

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου   Έκκληση για αλλη…