Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίωρες διακοπές εργασίας από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης έως την Παρασκευή

Δίωρες διακοπές εργασίας από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης έως την Παρασκευή

0

Διακόπτονται οι εργασίες όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών Ξάνθης κατά τις ώρες 9.00-11.00.π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου

«Η υποστελέχωση των Δικαστηρίων είναι ένας κύριος λόγος αυτών των διακοπών» δήλωσε η κ. Μαχαιρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, στο «Ε»

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποφάσισε την συμμετοχή του, στις Δίωρες διακοπές εργασιών και συνεδριάσεων όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών Ξάνθης, από τις 6-12-2022 ως και τις 9-12-2022 κατά τις ώρες 9.00-11.00.π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου.

Η κ. Μαχαιρίδου Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, δήλωσε στο «Ε», ότι η κύρια αιτία είναι η σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση σχολής δικαστικών υπαλλήλων ενταγμένη στη σχολή δικαστών ώστε να γίνονται από κει  προσλήψεις. Η σχολή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ μετά από 3μηνη φοίτηση θα πρέπει ο υποψήφιος να μεταβεί στην Αθήνα για 3μηνη πρακτική άσκηση. Η διαδικασία έως ώρας είναι είτε γραπτή είτε μέσω σειράς προτεραιότητας στον ΑΣΕΠ και ακόμα και αυτή η διαδικασία, όπως υπογραμμίζει η κ. Μαχαιρίδου, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Εκτός του ότι όλη αυτή η διαδικασία αποκλείει τους οικονομικά αδύναμους καθώς δεν θα μπορούν να μετακομίζουν στην Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, θα καθυστερήσει η στελέχωση των δικαστηρίων ακόμα πιο πολύ. Το αίτημα του συλλόγου, τονίζει, είναι η επιμόρφωση των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων, και εκσυγχρονισμό της μηχανοργάνωσης και της υποδομής.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καθυστερήσει και άλλο τις προσλήψεις και ουσιαστικά δεν απαντάει στα σοβαρά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου σήμερα στις 12μ.μ. η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…