Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας καλούνται να «καλύψουν» την Παθολογική του ΓΝΞ

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας καλούνται να «καλύψουν» την Παθολογική του ΓΝΞ

0

Έντονη διαμαρτυρία από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας για την αιφνιδιαστική απόφαση της 4ης ΥΠΕ που μετακινεί για τέσσερις μήνες παθολόγους από την Καβάλα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ο οικογενειακός και εργασιακός τους προγραμματισμός τινάχτηκε στον αέρα

Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας διαμαρτύρεται, όπως καταγγέλλει, καθώς θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μετακινεί για τους επόμενους 4 μήνες Παθολόγους από το Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να καλύψουν την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Με δεδομένο ότι η εντολή της μετακίνησης έλαβε χώρα την Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται, τίναξε στον αέρα τις εφημερίες και τους προγραμματισμούς αδειών για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας είναι ότι αυτή η απαράδεκτη πρακτική στερεί από τους πολίτες του νομού Καβάλας την σωστή διαχείριση των περιστατικών που συμβαίνουν λόγω της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου εφόσον γιατροί πολλών ειδικοτήτων μεταφέρονται σε γειτονικά νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Με τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας συντάσσεται με ανακοίνωση του το ΚΚΕ που χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης η οποία δρομολογεί την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας, με γιατρούς που θα εξαναγκάζονται σε εργασιακή εξουθένωση, με παράλληλη παροχή υπηρεσιών και στον ιδιωτικό τομέα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, με γιατρούς part time από τον ιδιωτικό τομέα που θα καλύπτουν 4ωρες τρύπες στα δημόσια νοσοκομεία

Κλείνοντας, το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τους τοπικούς Βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων να υπερασπιστούν επιτέλους το Νοσοκομείο μας και τους γιατρούς του και να βρουν λύση στα προβλήματα που τόσο ταλανίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…