Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αίτημα για την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 με σκοπό την πάταξη της νοθείας στο γάλα

Αίτημα για την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 με σκοπό την πάταξη της νοθείας στο γάλα

0

Τη διεκδίκηση των κτηνοτρόφων μεταφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με επερώτηση

Αίτημα να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 για την πάταξη της νοθείας στο γάλα, ζητά μέσω επερώτησης στον ΥΠΑΑΤ ο βουλευτής και υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς. Στην ερώτηση που συνυπογράφουν δεκαοκτώ βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Μπουρχάν Μπαράν σημειώνεται: «ένα από τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ελληνική κτηνοτροφία είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής κατανάλωσης. Για το λόγο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των κτηνοτρόφων και των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας ο περιορισμός των νοθεύσεων και των ελληνοποιήσεων που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας. Για το θέμα αυτό μάλιστα συμφώνα με δημοσιεύματα σας έχουν απευθύνει σχετική επιστολή κτηνοτροφικοί φορείς όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), το Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και  ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής.

Στην επιστολή τους οι φορείς σχετικά με το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων αναφέρονται στην εφαρμογή ΆΡΤΕΜΙΣ που έχει υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ και δούλευε πιλοτικά µε επιτυχία στη Θεσσαλία για 2 χρόνια. Η λειτουργία της εφαρμογής έχει σταματήσει και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων µέχρι σήµερα δεν έχει γίνει καµία ενέργεια ολοκλήρωσης του συστήματος, για να επωφεληθεί η Ελληνική κτηνοτροφία.

Οι έλληνες κτηνοτρόφοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική ολιγωρία και τη μη λειτουργία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και της νοθείας στο γάλα».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Είναι στις προθέσεις σας η άμεση και πλήρης λειτουργία του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 το οποίο αποτελεί αίτημα των κτηνοτροφικών φορέων της χώρας για να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης στη ζώνη του γάλακτος και να σταματήσουν οι νοθείες;

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακοπή νερού στην Π. Χρύσα αυτή την Δευτέρα 5/6

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης Λόγω προγραμματισμέ…