Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκινά η σημαντική έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt στην Δημοτική Πινακοθήκη Κομοτηνής

Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκινά η σημαντική έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt στην Δημοτική Πινακοθήκη Κομοτηνής

0

Μία ένωση Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών αποδεικνύει ότι τους ενώνουν περισσότερα απ’ αυτά που τους χωρίζουν

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7:00μ.μ η καλλιτεχνική ομάδα FireArt σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Nâzım Hikmet της Κωνσταντινούπολης και με τη στήριξη και τη φιλοξενία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», τη στήριξη της ΕΝΙΔΥΚ και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, διοργανώνει στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Παπαδριέλλειος Δημοτική Πινακοθήκη Κομοτηνής) στην Κομοτηνή ομαδική έκθεση με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό, γύρω από την ίδια θάλασσα». Παρουσιάζονται έργα (ζωγραφική, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφία, videoart, performance) καλλιτεχνών από την Ελλάδα (ανάμεσά τους και οι Κομοτηναίοι Εμπρού Γιουσούφ, Μάρκος Τραϊτοράκης) και την Τουρκία.

Θέμα της έκθεσης είναι ο πόλεμος και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θεματική που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και μπροστά στην όξυνση των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Η κοινή δράση Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης θέλει να τονίσει μέσω της τέχνης την ανάγκη αλληλεγγύης των δύο λαών.

Η έκθεση ξεκίνησε το ταξίδι της από την Κωνσταντινούπολη φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ισλαχανέ» στη Θεσσαλονίκη και έρχεται την Κομοτηνή με φιλοδοξία να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις και χώρες στοχεύοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω στο ζήτημα των αιτιών που γεννούν τους πολέμους.

Κατά τη διάρκειά των εγκαινίων θα παρουσιαστεί από τους καλλιτέχνες της FireArt η διαδραστική performance «Το κουτί», με θέμα τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό Δευτέρα με Σάββατο 11:00π.μ. με 2:00μ.μ. και επιπλέον τις Τρίτες, Πέμπτες και Παρασκευές 6:00μ.μ. με 8:00μ.μ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Χαρά Αμοιρίδου, Safiye Başar, Seda Boy, Νίκος Γαλαζούδης, Ευγένιος Γκάλκιν, Εμπρού Γιουσούφ, Fotokolekt, Αναστασία Καλτσή, Levent Karaoğlu, Γιώργος Κιτσούκης, Ömer Koçağ, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Ευπραξία Μπαντάζου, Δέσποινα Shekine Nainti, Αρχοντία Παπαγεωργίου, Γιάννης Πρώιος, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπαρουσίαση: «Για μια ελευθεριακή δικαιοσύνη. Για μια δικαιοσύνη ενάντια στην Κυριαρχία και το Κράτος» στην Ξάνθη

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στον χώρο του Χanadu Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρο…