Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην διοίκηση της Περιφέρειας χρεώνει τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους η «Περιφερειακή Σύνθεση»

Στην διοίκηση της Περιφέρειας χρεώνει τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους η «Περιφερειακή Σύνθεση»

0

Καταγγελίες ολιγωρίας με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για το 2021 που κατατάσσουν την ΑΜΘ στις 3 Περιφέρειες της Ευρώπης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους 15-29 ετών

 

Στην αρνητική πρωτιά που καταγράφει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία σύμφωνα με την Eurostat βρέθηκε το 2021 ανάμεσα στις 3 Περιφέρειες της Ευρώπης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους 15-29 ετών, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Σύνθεση», επιρρίπτοντας ευθύνες στη Διοίκηση Μέτιου.

Στην ΑΜΘ το 45,1% των νέων (15-29 ετών) δηλαδή περίπου 1 στους 2 ήταν άνεργος την περσινή χρονιά. Σχετικά η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σημειώνει: «φυσικά την κύρια ευθύνη για την κατρακύλα της Περιφέρειας μας φέρει ο Χρήστος Μέτιος και η Διοίκηση της οποίας ηγείται μόνο κατ’ ευφημισμόν. Διότι, αν όντως ασκούσε Διοίκηση θα ακούγαμε τη φωνή του στα πεδία των διεκδικήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων, της αύξησης του τουριστικού ρεύματος. Όμως, αντί να δράσει σε όλα αυτά τα πεδία και σε πολλά περισσότερα προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δη σε νέους ανθρώπους ώστε αυτοί να μην οδηγηθούν στο δρόμο της μετανάστευσης, αυτός επιλέγει να κρύβεται πίσω από το γραφείο του, προσποιούμενος ότι όλα είναι καλώς καμωμένα».

Η παράταξη ζητά από τον περιφερειάρχη να ενημερώσει ως προς τις ενέργειες που έχει προβεί προκειμένου να αναχαιτίσει αυτή την κατάσταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…