Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πιο ακριβή η … «χρυσόσκονη» των φετινών Χριστουγέννων

Πιο ακριβή η … «χρυσόσκονη» των φετινών Χριστουγέννων

0

Αύξηση στις τιμές των δώρων και των στολιδιών λόγω της αύξησης των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους

 

Προσπαθούν  να τις απορροφήσουν τα εμπορικά  – Στολίδια και δώρα για όλα τα βαλάντια

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ν. Γρηγοριάδης: «Η κίνηση στην αγορά δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική»

 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και οι βιτρίνες της πόλης μας το θυμίζουν έντονα. Φαντασμαγορικά στολισμένες με όλων των ειδών τα χριστουγεννιάτικα δέντρα φορτωμένα με αστραφτερές μπάλες και περίτεχνα στολίδια είναι οι βιτρίνες των εμπορικών με εποχικά είδη. Φάτνες, Αι Βασίληδες, ελάφια και μολυβένιοι στρατιώτες πλαισιώνουν το σκηνικό επιχειρώντας ζωντανέψουν τα παραμύθια και τις παραδόσεις που έχουν συνδεθεί μ’ αυτή την χριστιανική γιορτή και βάζουν την απαραίτητη χρυσόσκονη στο περιτύλιγμα μιας πνευματικής, κατ’ ουσίαν γιορτής της γέννησης.

Πιο ακριβά τα στολίδια φέτος – Προσπαθούν  να τις απορροφήσουν τα εμπορικά

 

Η ενεργειακή κρίση και τα παραλειπόμενά της όμως δεν άφησε ανέγγιχτα τα στολίδια και τα δώρα που θα στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται τα καταστήματα που είναι αντιμέτωπα με μια αύξηση των ειδών άνω του 20% στις παραγγελίες τους λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξηση του μεταφορικού κόστους και προσπαθούν παρόλα αυτά να αυξήσουν σε τέτοιο σημείο τα είδη ώστε να είναι προσιτά: «Έχουν αυξηθεί όλα τα είδη. Τα στολίδια, τα δέντρα, τα διακοσμητικά. Έχει αυξηθεί και το μεταφορικά κόστος. Αλλά δεν μπορούμε να πουλάμε μια μπάλα 15 ευρώ! Αυτό που κάνουμε είναι να μειώνουμε το κέρδος ς μας για να έχουμε προσιτές τιμές», μας λένε από το κατάστημα είδη δώρων «Οικόσημο» που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δαγκλή.

 

 

Στολίδια και δώρα για όλα τα βαλάντια

Τις αυξήσεις των τιμών στα χριστουγεννιάτικα είδη επιβεβαιώνουν και από το κατάστημα cosmo pro – προσφορές που βρίσκεται επί της οδού Μπρωκούμη : «Υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές κυρίως σε ογκώδη είδη. Οι παραγγελίες μας έγιναν μέσα στο καλοκαίρι και είχαμε εκτός από την αύξηση στις πρώτες ύλες  και στο μεταφορικό κόστος. Προσπαθούμε όμως να απορροφήσουμε ότι μπορούμε. Έτσι έχουμε διάφορες τιμές προσιτές για όλους. Έχουμε διάφορα είδη και διάφορες τιμές με μπάλες από 1 ευρώ και 1, 20 ευρώ ανάλογα το μέγεθος. Βλέπουμε ότι ο κόσμος θέλει να νιώσει Χριστούγεννα και άρχισε σιγά σιγά να ψωνίζει».

 

 

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ν. Γρηγοριάδης: «Η κίνηση στην αγορά δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική»

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Γρηγοριάδης παρατηρεί μια ύφεση στην κίνηση της αγοράς που ήταν όπως είπε, αυξημένη τέλη Οκτώβρη: «Οι αυξήσεις είναι σ’ όλα τα είδη. Η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Αναμένουμε κίνηση στις αρχές του άλλου μήνα που ο κόσμος θα πάρει και το δώρο των Χριστουγέννων. Γενικά μειώνεται η εορταστική περίοδος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Χριστούγεννα με την σφραγίδα του Οικόσημου

Χριστούγεννα στο κατάστημα cosmo pro – προσφορές

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…