Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Παρουσίαση βιβλίου “Να Βρω Ξανά του Νήματος την Άκρη…” του Λέοντος Α. Ναρ

Παρουσίαση βιβλίου “Να Βρω Ξανά του Νήματος την Άκρη…” του Λέοντος Α. Ναρ

0

Στο Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ το απόγευμα της Παρασκευής

Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του

Το βιβλιοπωλείο Δύο και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 19:30 στην παρουσίαση του βιβλίου του Λέοντος Ναρ «Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…».

Πρόκειται για ένα σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου το οποίο θα προλογίσει ο Άκης Σακισλόγλου και για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος-ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη και ο συγγραφέας Λέων Α. Ναρ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Λοιπόν, διηγηθείτε μου τι έγινε εδώ, να βρω ξανά του νήματος την άκρη”.
Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του. Στα δύο μέρη αυτού του σχεδιάσματος ποιητικής βιογραφίας -“Με τη δική του περπατησιά” και “Θεματική και καταβολές”- εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνική διάσταση των στίχων του Παπακωνσταντίνου, που με ποικίλους τρόπους αποτυπώνουν την ένταση της υπαρξιακής αγωνίας, καθώς και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι και τη νεότερη ποίηση. Επιχειρείται επίσης, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών, η κατανόηση του βλέμματος του δημιουργού προς τον κόσμο και τον εαυτό του, την κοινωνία και το άτομο, το παρόν και το παρελθόν, τη μνήμη και το όραμα, την Ανατολή και τη Δύση.
Στην προσπάθεια σύνθεσης του βιβλίου αυτού συνέβαλε ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις του συγγραφέα σχετικά με την ποιητική του κοσμοθεωρία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Bazooka παρουσιάζουν το καινούργιο τους δίσκο στο Nostos Live το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

Μία από τις καλύτερες live μπάντες της εγχώριας, και όχι μόνο, σκηνής έρχεται για να επανα…