Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένουν σε αναστολή 30 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού και ένας γιατρός

Παραμένουν σε αναστολή 30 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού και ένας γιατρός

0

Τρεις ασθενείς covid στο νοσοκομείο Ξάνθης

 

Εξομαλύνθηκε η λειτουργία της Παθολογικής  με 2+2 γιατρούς

 

Περίοδο παρατεταμένης ύφεσης περνά η πανδημία στην χώρα και στον νομό μας με αποτέλεσμα να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως έχουμε μπει σε μια κανονικότητα.

Αυτό πιστοποιείται και από τη νέα οδηγία του υπουργείου Υγείας που καταργεί πλέον τις κλινικές covid και ορίζει σε κάθε κλινική να υπάρχει ένας οριζόμενος θάλαμος απομόνωσης για περιστατικά covid όπου θα νοσηλεύονται άτομα που έχουν διαγνωστεί με covid παράλληλα με το παθολογικό ή άλλο πρόβλημα που τους οδήγησε στο νοσοκομείο.

Τρεις ασθενείς covid στο νοσοκομείο Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτή την στιγμή υπάρχουν τρεις νοσηλευόμενοι από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ξάνθης σε χώρους που έχουν οριστεί από τις κλινικές και η υγεία τους δεν εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει προσέλευση ατόμων με συμπτώματα χωρίς ωστόσο να χρειάζονται νοσηλεία. Όλα δείχνουν πως η πανδημία τουλάχιστον προς το παρόν έχει …ξεθυμάνει και σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει τον περσινό ή τον προπέρσινο Νοέμβριο!

Επέστρεψαν δύο γιατροί – Εκτός νοσοκομείου 30 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Απόστολος Κυριαλάνης από τους τρεις γιατρούς που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω της αντίθεσής τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχουν επιστρέψει δύο, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Παραμένουν ωστόσο 30 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού εκτός νοσοκομείου κι  αυτό δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των κλινικών.

Εξομαλύνθηκε η λειτουργία της Παθολογικής  με 2+2 γιατρούς

Σε φάση κανονικότητας περνά και η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής που είχε απομείνει με δύο γιατρούς μετά την παραίτηση του ενός και άδεια για προσωπικούς λόγους άλλου. Τελικά η κατάσταση «μπαλώθηκε» με άλλους δύο γιατρούς που έρχονται και κάνουν εφημερίες. Το θέμα όμως είναι πως είναι μια προσωρινή κατάσταση και όχι μια μόνιμη και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί το φαινόμενο. «Η Παθολογική κλινική πρέπει  να έχει 6 παθολόγους Τώρα έχουμε 4 και κάπως έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Για να έρθει κάποιος γιατρός λαμβάνει υπ΄όψιν και τις συνθήκες εργασίας. Όσο πιο λίγοι είναι οι γιατροί τόσο αυτές είναι εξουθενωτικές και είναι αντικίνητρο για τους γιατρούς», επισημαίνει ο κ. Κυριαλάνης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μόλις το 35% αγροτών κάνει μόνος δήλωση ΟΣΔΕ, βάρος η γραφειοκρατία της ΚΑΠ

Χρόνο από τη εργασία στο χωράφι «κλέβει» η καθημερινή ενασχόληση των αγροτών με τη γραφειο…