Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

0

Μέχρι χειροδικίες
«Το ύψος των δημοτικών τελών που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν η αιτία να ανάψουν τα αίματα. Υπήρξαν φωνές άγριες, αλληλοκατηγορίες, αναφορές σε «φασιστική νοοτροπία» του προέδρου, μέχρι και χειροδικίες στην προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής αρχής».
Ξαφνιαστήκατε; Να υποθέσω πως ναι. Ησυχάστε, όλα αυτά δεν συνέβησαν στο δήμο Ξάνθης. Το τέλος της πολιτικής ευγένειας επήλθε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και αιτία ήταν τα δημοτικά τέλη.
Είθε να μην αξιωθούμε παρόμοιας πτώσης του οργάνου. Πρόκειται για τον έσχατο ξεπεσμό.
Γ.Δ.


Έκλεισε ένα στέκι
Τέλη Οκτωβρίου η πόλη μας έχασε ένα γευστικό στέκι. Η γνωστή «Λατέρα», ένα πολυτελές εστιατόριο γκουρμέ, σταμάτησε τη λειτουργία του.
Ήταν μια ψηφίδα γαστρονομίας, κάτι διαφορετικό. Βρίσκονταν στο Εμπορικό Κέντρο και επί σειρά ετών ήταν το στέκι των Ξανθιωτών που επιθυμούσαν διαφορετικές γεύσεις.
Η οικονομική κρίση  και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας που περιόρισαν τις εξόδους, επέδρασαν καταλυτικά στη λειτουργία του λόγω μείωσης της πελατείας.
Είναι γεγονός πως αποτελούσε κάτι διαφορετικό, ξεχωριστό  και μοναδικό γι’ αυτό και είχε αποκτήσει τη δική του πελατεία, οι οποίοι στεναχωρήθηκαν από το κλείσιμό του.
Γ.Δ.


Ποια έργα έγιναν;
Η ερώτηση προέρχεται από συμπολίτη, άνθρωπο με προϊστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο οποίος σε σύντομη επιστολή του ζητά από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να παραθέσει ονομαστικά ποια έργα υλοποιήθηκαν στην Ξάνθη αυτά τα χρόνια της θητείας του.
Μεταφέρουμε και δημοσιοποιούμε το αίτημα του συμπολίτη μας και αναμένουμε προσδοκώντας ότι θ’ ανταποκριθεί ο περιφερειάρχης αποστέλλοντάς μας λίστα των έργων που υλοποιήθηκαν επί των ημερών του.
-Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης εκ μέρους του Μέτιου.
Γ.Δ.


Λειτουργεί ο κινηματογράφος ODEON
Για τους εραστές του κινηματογράφου η είδηση, της μεγάλης οθόνης και της 7ης Τέχνης, όπως ονομάστηκε. Λοιπόν, ο γνωστός και μοναδικός κινηματογράφος ODEON λειτουργεί και ως συνήθως με ταινίες για όλα τα γούστα.
Υπήρξα κινηματογραφόφιλος φανατικός, τότε των κινηματογράφων Ολύμπια και Ηλύσια και αργότερα με τα Τιτάνια και τον Άλφα.
Ως προς τους θερινούς, θυμάμαι την Αίγλη, θερινά Ολύμπια και Ηλύσια και βέβαια Τα Αστέρια.
Γ.Δ.


Επιτυχία
Κανείς σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δε μπορεί να μην εκφράσει την θετική του εκτίμηση για μια σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης.
Για την επίσπευση και ολοκλήρωση σε σύντομο χρόνο των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων ο λόγος.
Όταν, γνωστό σε όλους, απαιτούνταν 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια για να βγει μια σύνταξη!
Αυτή λοιπόν η απαράδεκτη κατάσταση, με το χέρι στην καρδιά, λύθηκε. Και λύθηκε σε 22 μήνες, όταν εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις!
Κι όταν πλέον, από δω και πέρα θα εκδίδονται οι νέες συντάξεις σε 2 μήνες!
Όλο αυτό, πιστώνεται στη σημερινή κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι αυτή και πρέπει να λέγεται πέρα από σκοπιμότητες.
Γ.Δ.


Ποιος λαϊκίζει;
Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι ο εκπρόσωπος των κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ που αποχώρησε από σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πως λαϊκίζει.
Εντάξει, όταν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς λένε την αλήθεια, οι υπεύθυνοι τους λένε λαϊκιστές, πως λαϊκίζουν.
Εύκολο να το λες όμως οι σύλλογοι της περιφέρειάς μας καιρό τώρα «κρούουν τον κώδωνα» του κινδύνου που διατρέχουν διότι όπως λένε «μια χούφτα άσχετων με τον πρωτογενή τομέα, κυρίως την κτηνοτροφία, μας οδηγούν νομοτελειακά στον αφανισμό».
Όντως βαριές κουβέντες αλλά όταν κινδυνεύει η επιβίωση πολλά λέγονται και γίνονται.
Γ.Δ.


Τρομοκρατικό χτύπημα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης
Σοκ και δέος έχει προκαλέσει η έκρηξη βόμβας που έγινε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με θύματα 6 άτομα και 81 τραυματίες όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Η πλατεία Ταξίμ στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης και αυτό είναι ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αμάχων. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν μία γυναίκα που φέρεται ως δράστις ενώ ο Τούρκος Προέδρος άφησε υπόνοιες ότι πίσω από απ’ το χτύπημα βρίσκεται το PKK το οποίο όμως ανακοίνωσε ότι δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με το χτύπημα και ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι καταδικάζουμε την βία και την τρομοκρατία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Μ.Ξ.


Η λίστα ΠΑΣΟΚ
Το ότι ακούστηκαν κάποια ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, είναι γεγονός.
Το ότι κάποιοι τα θεωρούν δεδομένα, ας μη βιάζονται.
Όντως, κάποια θα είναι στη λίστα και κάποιο που αναμενόταν να εκφράσει το νέο πνεύμα του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και πρόσωπο γυναίκας γνωστό και με καλές γνωριμίες στην κοινωνία της Ξάνθης, και με αποδοχή.
Τώρα, ως προς τον μειονοτικό υποψήφιο η ζυγαριά δείχνει να γέρνει προς τον Μπουρχάν Μπαράν κι όχι τον Χουσεΐν Μπαλτατζή.
Όμως, λίγη υπομονή ακόμη. Σύντομα θα υπάρχουν νέα οριστικά.
Γ.Δ.


Σοβαρή περίπτωση
Η ενεργοποίηση του γιατρού Βασίλη Παπαδόπουλου εκ νέου και το ενδιαφέρον του με την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτό από μόνο του είναι ένα καλό νέο. Η διάθεση προσφοράς σοβαρών συμπολιτών αποτελεί ζητούμενο και όταν εκδηλώνεται πρέπει να επισημαίνεται.
Τώρα ως προς την επιλογή ένταξης σε παράταξη, αυτό αποτελεί δικαίωμά του και θα αξιολογηθεί και κριθεί από τους συμπολίτες.
Εκείνο που εμείς ξεχωρίζουμε είναι η διάθεση ενασχόλησης του γιατρού με τα κοινά του δήμου και η διάθεση προσφοράς του.
Ως προς το θέμα της παραταξιακής επιλογής ήταν δικό του θέμα και θα κριθεί. Πάντως η παρουσία του θα βοηθήσει το χώρο που προσχώρησε.
Γ.Δ.


Ορίστηκε ο πρόεδρος και το νέο Διοικητικό του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επικύρωσης των εκλογών στον Ιατρικό σύλλογος Ξάνθης από την Αποκεντρωμένη και πλέον όσοι έχουν εκλεγεί στο Διοικητικό συμβούλιο έχουν κληθεί σε σύσκεψη στις 8 το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να κάνουν την κατανομή των ρόλων μέσα στο Διοικητικό. Έτσι ο νέος σύλλογος από σήμερα έχει τον νέο πρόεδρο που σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι ο κ. Γιάννης Σπανόπουλος που διετέλεσε γραμματέας και στο προηγούμενο Διοικητικό του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.
Ας ευχηθούμε καλή θητεία και να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιατρικός σύλλογος είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμικός φορέας της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο της πανδημίας συνέβαλλε θετικά στην αντιμετώπισή της.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…