Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέος μετεωρολογικός σταθμός στη Ροδόπη

Νέος μετεωρολογικός σταθμός στη Ροδόπη

0

Στους 513 ενεργούς σταθμούς το δίκτυο του ΕΑΑ/Meteo.gr στη χώρα

 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ειδικότερα η μονάδα Meteo.gr, τις προηγούμενες ημέρες εγκατέστησε νέο μετεωρολογικό σταθμό στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Προσκυνητών. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ο δεύτερος μετεωρολογικός σταθμός του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών / Meteo.gr (ΕΑΑ/Meteo.gr) στο Νομό Ροδόπης, αφού από τον Ιούλιο του 2010 λειτουργεί ο σταθμός στον Ίμερο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη μετεωρολογική κάλυψη στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, μετά από αυτή τη νέα προσθήκη του μετεωρολογικού σταθμού, το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr αποτελείται πλέον από 513 ενεργούς αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς και είναι το μεγαλύτερο και πυκνότερο δίκτυο της χώρας.

Το πυκνό δίκτυο του ΕΑΑ/Meteo.gr μπορεί να αποτυπώσει την πορεία και τη δημιουργία, αλλά κυρίως να προειδοποιήσει για την έλευση ενός έντονου καιρικού φαινομένου, προλαβαίνοντας τις συνέπειές του, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην ερευνητική κοινότητα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το σύνολο των σταθμών του EAA/Meteo.gr έχει ενσωματωθεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (World Meteorological Organization) και συγκεκριμένα στη βάση δεδομένων μετεωρολογικών σταθμών O.S.C.A.R., έχοντας αποκτήσει μοναδικούς κωδικούς αναφοράς και παρέχοντας σημαντικά δεδομένα στη μεγαλύτερη βάση μετεωρολογικών δεδομένων του πλανήτη.

Τονίζεται δε ότι, η τοποθέτηση του μετεωρολογικού σταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν θα ήταν εφικτή, εάν δεν υπήρχε η συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, με τους τοπικούς φορείς και την εθελοντική συνεισφορά των κατοίκων, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για μελλοντικές δράσεις.

Δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το Νοέμβριο του 2022
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το σχολικό έτος 2024/25

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση Αλλάζει το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το νέο έ…