Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα εποχή «ξημερώνει» για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Νέα εποχή «ξημερώνει» για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

0

Φέτος θα λειτουργήσει από τις 16/12 μέχρι τις 14/2 με «ανοιχτό» το θέμα της μίσθωσης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρ.Παπαεμμανουήλ ανέφερε στο ‘’Ε’’ την απόφαση επαναλειτουργίας εμμένοντας στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ώστε να μπει σε… σωστές ράγες

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Ειδικότερα, παρ’ όλη την «πολύπαθη» διαδικασία που έχει ξεκινήσει από πέρυσι, η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει από τις 16/12 φέτος και να κλείσει στις 14/4 /2023. Μία πληροφορία, βέβαια που επιβεβαιώνει και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στο ‘’Ε’’. Αξιομνημόνευτο είναι πως πέρυσι στάθηκε αδύνατη η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου  λόγω και της πανδημίας σε συνδυασμό με άλλους αποθαρρυντικούς, τεχνικούς, νομικούς και λειτουργικούς παράγοντες .

Η μίσθωση ως «λύση» για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού

«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με φορείς, ώστε το επόμενο διάστημα να καμαρώσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ως το ‘’διαμάντι’’ της Περιφέρειάς μας» Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ

Αρχικά, ο κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε: «Στην 44η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που διεξήχθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, απασχόλησε το 4ο έκτακτο θέμα με τίτλο: ‘’Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού’’. Έγινε ουσιαστικά το πρώτο βήμα της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου. Στη συνέχεια, έρχεται η μίσθωση που είναι και η μόνη ‘’λύση’’ για τη λειτουργία του. Στο νέο πλαίσιο του νόμου επιβάλλεται ο επαναπροσδιορισμός των όρων λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού. Προκρίνεται, λοιπόν, η εκμίσθωση μέρος των εγκαταστάσεων».

Κόκκινη γραμμή στο παρελθόν και σχέδια εκσυγχρονισμού για το μέλλον

Στη συνέχεια, τόνισε: «Γίνεται ο εκσυγχρονισμός του αναβατήρα ‘’Παππού’’, που τα προηγούμενα 15 χρόνια ήταν σε αχρησία. Οι λάτρεις του σκι και της χιονοδρομίας ξέρουν ότι αυτή η πίστα είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Αναλάβαμε, λοιπόν εμείς, η Αντιπεριφέρεια Δράμας και η Περιφερειακή μας αρχή, ο κύριος Μέτιος να εκσυγχρονίσουμε τον αναβατήρα, να τον μετατρέψουμε σε ηλεκτροκίνητο, να τον κάνουμε καινούργιο. Η πιστοποίηση γίνεται από ειδικούς. Στο Φαλακρό υπήρχαν αδυναμίες νομιμότητας και για αυτό ήταν ο ‘’εύκολος’’ στόχος. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε μία κόκκινη γραμμή στο τι έγινε παλιά και προσπαθούμε να δούμε στο μέλλον. Βλέπουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού ως ένα μικρό παιδί που πρέπει να το μεγαλώσουμε σωστά. Σε αυτό το στάδιο είναι όλα ξεκάθαρα, νόμιμα και διάφανα. Γύρω στα μέσα Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε αυτό το έργο της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων, μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το περασμένο Πάσχα. Επίσης, τον Μάιο 2022 με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Εσωτερικών ‘’έκλεισε’’ η διαδικασία παραχώρησης για χρήση. Γίνονται βήματα σε αυτό το δεκάμηνο που δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια».

Δημοπράτηση-Αναζήτηση ανάδοχου

Ο Αντιπεριφερειάρχης, συμπλήρωσε αναφορικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες: «Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημοπρατηθεί και να προκύψει ανάδοχος που θα το πάρει για 25-30 χρόνια και θα παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους λάτρεις του χιονιού, του σκι. Οι υπηρεσίες είναι οι ενοικιάσεις σκι και ένας χώρος όπου κάποιος θα μπορεί να απολαύσει  ένα ζεστό καφέ, φαγητό».

Βλέψεις για ένταξη του Χιονοδρομικού στο Ταμείο Ανάκαμψης

Τέλος, ενημέρωσε: «Έχουμε στείλει στην Υφυπουργό Τουρισμού και στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών έγγραφο που ζητάμε την ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαστε σε μία συνεχή διαβούλευση με το Δασαρχείο, με Υπουργεία, με φορείς της αγοράς για να το βάλουμε στις σωστές ράγες και το επόμενο χρονικό διάστημα να το καμαρώσουμε ως το διαμάντι της Περιφέρειάς μας!»

Χρύσα Κιατίπη

 

  • Κλειστό για φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

    Απολογισμός με αιχμές για τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…