Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του 2023 του Δημοτικού Ραδιοφώνου

Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του 2023 του Δημοτικού Ραδιοφώνου

0

Κατά ψήφισε ο Βασίλης Παπαδόπουλος χαρακτηρίζοντας μη ρεαλιστικά τα προσδοκώμενα έσοδα και αφήνοντας αιχμές για τη σκοπιμότητα λειτουργίας της «Όμορφης Πόλης»

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2023 της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) από το ΔΣ. Ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει βασικά τη μισθοδοσία των τεσσάρων υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα, καταψηφίστηκε από τον Βασίλη Παπαδόπουλο, με το επιχείρημα ότι η εκτίμηση για τα προσδοκώμενα έσοδα από πωλήσεις είναι μη ρεαλιστική. Ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αφήνει αιχμές για τη σκοπιμότητα λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9» κάνοντας λόγο για «ανάγκη προβληματισμού ως προς το μελλοντικό πλαίσιο της εν γένει διαχείρισης και λειτουργίας της Δ.Ε.Π.Θ.Ε.». Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν τα μέλη ΔΣ Π. Λύρατζης και Γ. Χατζηθεοδώρου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει: «προς ενημέρωση των δημοτών, αναφέρω ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) Δήμου Ξάνθης (Δημοτικό Ραδιόφωνο) της 17ης Νοεμβρίου 2022 καταψήφισα τον Προϋπολογισμό του 2023 καθώς επρόκειτο για έναν τεχνητά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στον οποίον εγγράφηκαν αναμενόμενα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών 45.971,11 ευρώ, ήτοι 22 φορές πλέον των αντίστοιχων εκτιμώμενων εσόδων του 2022 (2.061,80 ευρώ) και περίπου 20 φορές πλέον των αντίστοιχων εσόδων του 2021 (2.338,40 ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι τα αναμενόμενα έσοδα είναι τελείως θεωρητικά, είναι απίθανο να επιτευχθούν και πιθανότατα η λύση θα αναζητηθεί σε έκτακτη επιχορήγηση ύψους ανάλογου με τον μη επιτευχθέντα στόχο.

Άλλωστε αυτό έγινε και φέτος, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Ε.Π.Θ.Ε. της 8ης Νοεμβρίου 2022, κατά την οποία εγκρίθηκε αίτηση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 40.000 ευρώ προς το Δήμο Ξάνθης. Το εν λόγω ποσό είναι της τάξης μεγέθους του χάσματος μεταξύ των προϋπολογισθέντων εσόδων από πωλήσεις υπηρεσιών (42.150 ευρώ) και της τρέχουσας εκτίμησης πραγματοποίησης (2.061,80 ευρώ), ενώ αφορά μόνο κατά ένα πολύ μικρό μέρος έκτακτες και άρα μη προβλέψιμες δαπάνες (2.920 ευρώ).

Οι συνολικές επιχορηγήσεις και τα κόστη που επωμίζεται ο Δήμος Ξάνθης για λειτουργικά έξοδα της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., αντιστοιχούν πάνω-κάτω σε 100 ευρώ ανά δημαρχιακή περίοδο για κάθε τετραμελή οικογένεια. Με γνώμονα την ανάγκη στήριξης της ανεξαρτησίας και της πολυφωνίας που πρεσβεύει το Δημοτικό Ραδιόφωνο, καλό είναι να προβληματιστούμε για το μελλοντικό πλαίσιο της εν γένει διαχείρισης και λειτουργίας της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., απαντώντας στην πράξη στο ερώτημα του δημότη: «Τι θα πρέπει να γίνει ώστε ο κάθε οικογενειάρχης να δώσει με χαρά το αντίστοιχο κατοστάρικο για να έχει Δημοτικό Ραδιόφωνο;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολιτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ στον Νικήτα Κακλαμάνη για την Προεδρία της Βουλής

«Παρών» η Νέα Αριστερά στην αυριανή ψηφοφορία Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρί…