Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Σμίνθη υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες τη παιδική θεατρική παράσταση «Ο Τρομάρας» του Βιζυηνού

Η Σμίνθη υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες τη παιδική θεατρική παράσταση «Ο Τρομάρας» του Βιζυηνού

0

Παρά το κρύο, προσήλθαν μεγάλοι και μικροί ώστε να απολαύσουν το θεατρικό έργο το οποίο παρουσιάστηκε από το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου

«Ο έξυπνος νικά τον δυνατό» το μότο της παράστασης

Το Γυμνάσιο Σμίνθης φιλοξένησε τις δύο πρώτες παραστάσεις της θεατρικής μεταφοράς του διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού από το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Νοεμβρίου στις 5:00μ.μ αντίστοιχα. Ο καιρός σίγουρα δεν στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες του θιάσου παρόλαυτα η προσέλευση ήταν ικανή ώστε να δημιουργηθεί μία θερμή ατμόσφαιρα που δέσποζε η παιδική ανυπομονησία και περιέργεια.

Η παράσταση, όπως άλλωστε είχαν δηλώσει και η συντελεστές της παράστασης στο «Ε» προ ημερών, πραγματεύεται την ιστορία του Θανάση που όλοι τον φωνάζουν Τρομάρα γιατί τρομάζει εύκολα. Μετά από διάφορες παρεξηγήσεις και ευτράπελα, ο Τρομάρας καταφέρνει να πείσει όλους ότι είναι δυνατός και δεν φοβάται και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει τον αντίπαλο του και παντρεύεται το κορίτσι που αγαπά. Μία ιστορία η οποία εμπνέει πολύ τα παιδιά καθώς το μήνυμα είναι διαχρονικό: Ο έξυπνος νικάει τον δυνατό. Το επιμύθιο της παράστασης αγγίζει θέματα που άπτονται του κοινωνικού προβληματισμού στην καθημερινότητα του σχολείου όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) και δηλώνει ότι το θέατρο μπορεί να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες ώστε τα παιδιά να κατανοούν το κόσμο γύρω τους με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Οι συντελεστές του θεατρικού έργου έβαλαν από νωρίς στο παιχνίδι τα παιδιά καθώς η διάδραση είναι ένα σημαντικό συστατικό της παράστασης αλλά επίσης και μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα παιδιά του οικισμού, με δεδομένο ότι η πρόσβαση στο θέατρο είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι μικροί θεατές το χάρηκαν με την ψυχή τους, γελούσαν, συμμετείχαν και όπως δήλωσε μια εκ των ηθοποιών «είναι τρομερά σημαντικό παιδιά που έρχονται σε επαφή πρώτη φορά με το θέατρο , να έρχονται το Σάββατο και να τα βλέπουμε πάλι την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται στην ψυχούλα τους».

Το χιούμορ, η κίνηση, η σκηνοθεσία, το ταλέντο των ηθοποιών και τα πρωτότυπα ηχητικά περιβάλλοντα ακολούθησαν χειροκροτήματα και χαμόγελα από ευχαριστημένους μικρούς και μεγάλους που απόλαυσαν μία ολοκληρωμένη εμπειρία παιδικού θεάτρου.

«Ο Τρομάρας» θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Γυμνάσιο της Γλαύκης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στις 5:00μ.μ σε συνεργασία με τον Δήμο Μύκης. Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου υλοποιεί το πρόγραμμα «Ταξίδι στη λογοτεχνία με τα φτερά του θεάτρου» και τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ηθοποιοί-εμψυχωτές της δράσης είναι οι: Πολυξένη Καρακατσάνη, Ευγενία Πανταζόγλου, Βασίλης Λειβαδίτης, Δημήτρης Δεδεμάδης.

Μουσική σύνθεση: Ευγενία Πανταζόγλου

Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση.

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…