Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαθητές χάνουν το σχολείο τους λόγω προβλήματος στις μεταφορές

Μαθητές χάνουν το σχολείο τους λόγω προβλήματος στις μεταφορές

0

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: «Ανεξήγητη και αδικαιολόγητη μέχρι σήμερα η μη εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών»

 

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης: « Σύντομα θα υπογράψουμε σύμβαση με τους μεταφορείς» – Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου: «Κάποια παιδιά χάνουν μαθήματα. Περιμένουμε άμεσα διευθέτηση του προβλήματος»

 Πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών σε σχολεία άλλων οικισμών έχει παρατηρηθεί με αποτέλεσμα πάνω από 10 μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να χάνουν σχολικές ώρες γιατί δεν έχουν μεταφορικό μέσο να πάνε στα σχολεία τους. Κάποια τα μεταφέρουν οι γονείς, κάποια με το σχολικό ή ΤΑΧΙ άλλα κάποια που δεν έχουν οι γονείς τους αυτοκίνητο και δεν έχει βρεθεί μέσον μένουν σπίτι! Η μεταφορά μαθητών είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Ξάνθης και παρά τις προσπάθειες του αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Κουρτίδη έχει καθυστερήσει η υπογραφή της σύμβασης με τους μεταφορείς.

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: «Ανεξήγητη και αδικαιολόγητη μέχρι σήμερα της μη εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών»

Το πρόβλημα ανέδειξε ο Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης που αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του: «Κοντεύει να διανυθεί το ένα τρίτο της σχολικής χρονιάς και, δυστυχώς, το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών-τριών από τον τόπο διαμονής προς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης παραμένει άλυτο, σε μια σειρά περιπτώσεων. Πρόκειται για σχολεία των οποίων, ενώ αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τους και ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη μεριά των υπευθύνων (σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν κατά τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τη Δ/νση ΠΕ Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης) για τη μεταφορά τους στο πλησιέστερο σχολείο, δυστυχώς, εξακολουθούν κάποιες από αυτές να μην πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα. Επιπλέον πραγματοποιείται μεταφορά των μαθητών χωρίς τον απαραίτητο συνοδό ακόμη και για τις μικρές ηλικίες των νηπίων και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου. Ως Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης θεωρούμε ανεξήγητη και αδικαιολόγητη μέχρι σήμερα τη μη εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών προς τα σχολεία τους. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεσα λύση στα προβλήματα των μαθητικών μεταφορών ώστε κανείς μαθητής να μη μένει εκτός σχολείου, αλλά και η μετακίνησή τους να γίνεται με ασφάλεια».

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης: « Σύντομα θα υπογράψουμε σύμβαση με τους μεταφορείς»

Μιλώντας στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρτίδης διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί έως το τέλος της εβδομάδας αρχές της επομένης που θα υπογραφεί η σύμβαση με τους μεταφορείς: «Ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες και κάναμε όλες τις ενέργειες για να εξασφαλίσουμε τους οικονομικούς πόρους. Υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία για την νομιμότητα που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε για αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Το θέμα περνάει από την οικονομική επιτροπή και υπογράφουμε σύμβαση. Ευτυχώς έχουμε την συνεργασία κάποιων μεταφορέων που χωρίς να πληρώνονται συνεχίζουν τα δρομολόγια για την μεταφορά επιδεικνύοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη στην εκπαιδευτική ή κοινότητα.

 

Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου: «Κάποια παιδιά χάνουν μαθήματα. Περιμένουμε άμεσα διευθέτηση του προβλήματος»

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Εύη Στυλιανίδου ανέφερε: «Στις μεταφορές μαθητών παρατηρούνται καθυστερήσεις. Κάποια παιδιά που δεν μπορούν να τα μεταφέρουν οι γονείς τους χάνουν μαθήματα. Έχουμε την διαβεβαίωση από την αρμόδια Π.Ε. Ξάνθης ότι έως την επομένη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Περιμένουμε να διευθετηθεί άμεσα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…