Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα η Ξάνθη…

Ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα η Ξάνθη…

0

Στις 4/12 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας με Άσπα και Kings

Αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας η ανακοίνωση των εκδηλώσεων των γιορτών από το Κέντρο Πολιτισμού

Σε εορταστικό κλίμα μπαίνει δειλά-δειλά η Ξάνθη, μιας και έχει «ενδυθεί» τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πιο χαρμόσυνη περίοδο του έτους, τα Χριστούγεννα! Ο δήμος έχει ξεκινήσει τις εργασίες στολισμού σε κεντρικά σημεία της πόλης και οι βιτρίνες των καταστημάτων δημιουργούν εορταστική ατμόσφαιρα…

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλίας Ασκαρίδης μιλά στο ‘’Ε’’ για τις εν εξελίξει προετοιμασίες του δήμου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Φωτογραφίες αρχείου από παλαιότερες εκδηλώσεις φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αρχικά, αναφέρει: «Στις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επιπλέον, θα ακολουθήσει παρέλαση με πρωταγωνιστές τον Άι Βασίλη, τα ξωτικά και την φιλαρμονική του δήμου να ‘’κλέβει’’ την παράσταση…»

Στη συνέχεια, τονίζει: «Επίσης, Άσπα και Kings θα έρθουν να ξεσηκώσουν τους φανς τους με ένα πλούσιο ρεπορτόριο τραγουδιών που προαναγγέλλουν τα Χριστούγεννα. Όλο αυτό το επιμελώς φροντισμένο σκηνικό έρχεται να συμπληρωθεί με την παρουσία ξυλοπόδαρων και guest star. Στην Σταυρούπολη η αντίστοιχη εκδήλωση φωταγώγησης του δέντρου θα λάβει χώρα στις 11/12».

Όσον αφορά την Ευχούπολη, δεν παραλείπει να επισημάνει πως φέτος παρουσιάζεται σαφώς αναβαθμισμένη, μιας και ετοιμάζεται να προσφέρει μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων για ντόπιους και επισκέπτες, για μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά, υπογραμμίζει: «Η Ευχούπολη επιστρέφει φέτος πλήρως ανανεωμένη με ένα καρουζέλ να προστίθεται στο ‘’πλήρωμά’’ της! Ετοιμάζονται bazaar, δράσεις- εκδηλώσεις ειδικά προορισμένες για τους μικρούς μας φίλους. Το κάθε δημοτικό σχολείο θα στολίσει το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά θα ‘’νιώσουν’’ τα Χριστούγεννα!»

«Ως δήμος στοχεύουμε στην ανανέωση όλων των θεσμών, γι’ αυτό επιστρέφουμε φέτος με μία ανανεωμένη Ευχούπολη και περισσότερες δραστηριότητες»
Ηλίας Ασκαρίδης
Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού

Επιπροσθέτως, όπως μνημονεύει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, στη διάρκεια όλων αυτών των ημερών η αγορά θα «αντηχεί» χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τοπικά συγκροτήματα θα δώσουν τη δική τους μουσική παράσταση και τέλος στις 31/12 θα προσφερθεί και δωρεάν ζεστό κρασί στην πλατεία για να πούμε ένα «γλυκό» αντίο στο παλιό έτος και με θετική διάθεση να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά! Φωτιές στο κέντρο θα τραβήξουν το βλέμμα των περαστικών! «Ελπίζουμε πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις που θα μας συντροφεύσουν από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου», δηλώνει ο κ.Ασκαρίδης.

Εν κατακλείδι, ο κ. Ηλ. Ασκαρίδης υπενθυμίζει πως σε κάθε περίπτωση ο δήμος στοχεύει στην αναβάθμιση όλων των θεσμών του και συνάμα ευελπιστεί πως το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι του χρόνου, ώστε τα χριστουγεννιάτικα φώτα να λάμψουν εορταστικά και σε άλλα σημεία της πόλης μας!

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…