Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δήλωση Τσέπελη: «Προετοιμασία απαιτεί… η παραδοχή της πραγματικότητας»

Δήλωση Τσέπελη: «Προετοιμασία απαιτεί… η παραδοχή της πραγματικότητας»

0

Ο δήμαρχος εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω της αποχής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 6 το απόγευμα, εξαιτίας της συντονισμένης απόφασης των επικεφαλής Μπάμπη Δημαρχόπουλου, Σάββα Μελισσόπουλου, Γιώργου Χατζηθεοδώρου και Πασχάλη Λύρατζη, και των συνδυασμών τους να απέχουν από τη συνεδρίαση με την αιτιολογία ότι δεν έχουν προλάβει να μελετήσουν το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβανόταν στα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Σχετικά, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στον αέρα τινάχθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που περιλαμβάνεται η συζήτηση και έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης για το 2023, καθώς, οι “συνεργαζόμενοι” Σάββας Μελισσόπουλος, Πασχάλης Λύρατζης και Γιώργος Χατζηθεοδώρου, όπως και ο πρώην Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος απείχαν από αυτήν. Η δικαιολογία που προβάλουν είναι ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα «χρειάζεται προετοιμασία από την πλευρά τους και σοβαρή συζήτηση» και θα έπρεπε να αποτελεί μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η πραγματική αιτία είναι η αποφυγή, έστω και προσωρινά, της πραγματικής εικόνας, όπως αυτή διαμορφώνεται. Γιατί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2023 αποτελεί το αδιάψευστο τεκμήριο του ρεαλιστικού προγραμματισμού της διοίκησης μας, που παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τη δυσχερή συγκυρία, υλοποιείται, στοχεύοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη στην πόλη και τους οικισμούς, προς όφελος όλων των Ξανθιωτών και της τοπικής μας κοινωνίας, και ταυτόχρονα απογυμνώνει, μοιραία, την φωνασκούσα αντιπολίτευση από τη… βολική αφοριστική τακτική που έχει υιοθετήσει και έχει εξαρτήσει τη δημόσια παρουσία της. Αντιλαμβανόμαστε ότι το «πολιτικό κενό» που, προφανέστατα, βιώνουν όλοι μαζί, υποχρεώνει σε… προσωπική και συλλογική ανασύνταξη για την αντιμετώπιση -και ιδιαίτερα- την προσαρμογή τους…Κατανοούμε ότι χρειάζεται προετοιμασία για να… παραδεχτούν την πραγματικότητα. Πιστεύαμε ωστόσο, ότι θα είχαν -έστω και αυτή τη στιγμή- την πολιτική ωριμότητα να σταθούν αντάξιοι της μεγάλης τιμής που μια μερίδα των συμπολιτών μας, τους επεφύλαξε, τοποθετώντας τους στο κυρίαρχο θεσμικό όργανο αποφάσεων του Δήμου Ξάνθης. Επέλεξαν να κρυφτούν… Όπως και να ’χει, τα ψέματα τελείωσαν».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκ νέου τίθεται προς έγκριση η παραχώρηση χώρου για την παιδική χαρά στο Δροσερό

Τη Τρίτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη Θα οριστούν …