Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

Δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

0

Θεατρικό, ενημέρωση για την ανακύκλωση ρούχων και δημιουργικά χρηστικών αντικειμένων από ρούχα που έχουν συλλεγεί σήμερα, στο χώρο του Κέντρου

 

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», βασικός φορέας άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με θέμα: «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα», διοργανώνοντας δράση – εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κοινωνικού Κέντρου στο Μαγικό Δήμου Αβδήρων, σήμερα Σάββατο  26 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. .

Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), θα συμμετέχουν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνδράμει στη προσπάθεια αυτή.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εξοικείωση των παιδιών με το ευρύτερο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η υιοθέτηση των όρων της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αποβλήτων μέσω θεωρητικής και πρακτικής βιωματικής προσέγγισης.

Η δράση θα κινηθεί στους εξής 3 άξονες:

  • Θεατρικό από τα παιδιά-πρεσβευτές για την ανακύκλωση των ρούχων: Συζήτηση για την ανακύκλωση υφάσματος και τον διαχωρισμό των κάδων με τη μορφή θεατρικής παράστασης.
  • Ενημέρωση για την ανακύκλωση ρούχων: Παρουσίαση-συζήτηση για την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τον ρόλο των φορέων ανακύκλωσης.
  • Δημιουργία χρηστικών αντικειμένων από τα ρούχα που έχουμε συλλέξει: Κατασκευή τσάντας πολλαπλών χρήσεων και διακοσμητικών πουγκιών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …