Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αναβίωση του ΑΟΞ μέσω του Ερασιτέχνη επιχειρεί κίνηση φιλάθλων

Αναβίωση του ΑΟΞ μέσω του Ερασιτέχνη επιχειρεί κίνηση φιλάθλων

0

Εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο την παρουσία του Δημάρχου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, παρουσία του Δημάρχου, η συγκέντρωση οπαδών του ΑΟΞ που στηρίζουν την πρωτοβουλία επανεκκίνησης της ομάδας με την ενεργοποίηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ. Πέραν του Δημάρχου έδωσαν το παρών ο Αντιδήμαρχος, Μανώλης Φανουράκης, ο Σ. Μελισσόπουλος, ο Γ. Παπαχρόνης, πρώην εργαζόμενοι και στελέχη της ΠΑΕ Ξάνθη, βετεράνοι ποδοσφαιριστές, μέλη της ΕΠΣ Ξάνθης, παράγοντες και ποδοσφαιριστές σωματείων της Ξάνθης και πλήθος φίλων της ομάδας

Στην εκδήλωση που  προλόγισε ο φίλαθλος της ομάδας Παύλος Δάγκας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νομικός, Κωνσταντίνος Ψωμάς που μίλησε για την πρωτοβουλία φιλάθλων του ΑΟΞ που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ώστε ο ΑΟΞ να συνεχίσει να υπάρχει μέσω του μητρικού σωματείου που δεν είναι άλλος από τον Ερασιτέχνη του συλλόγου. Ο στόχος της προσπάθειας θα πρέπει να είναι η ομάδα σύντομα να ξεφύγει από τις μικρές ερασιτεχνικές κατηγορίες και να επιστρέψει στις επαγγελματικές, έχοντας ωστόσο παράλληλα έναν ισχυρό Ερασιτέχνη που στο μεταξύ θα καλλιεργήσει ακαδημίες αλλά και άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το σκάκι. Εκτιμήθηκε ότι μέσα από την εκκαθάριση που θα γίνει στην ΠΑΕ, η οποία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία όπως το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο στα Πηγάδια αξίας που ξεπερνά τα 2,5 εκατ ευρώ, τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την ΠΑΕ θα καλυφθούν ώστε όταν φτάσουμε στην στιγμή της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες να μην υπάρχουν βαρίδια.

Το λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης που επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ώστε ο μεγάλος σύλλογος της Θράκης, ο ΑΟΞ να βρει όσο πιο άμεσα γίνεται τον δρόμο του.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο με παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως οι Οκάν Χατζητεζόγλου, Πέτρος Ορφανίδης, Μάκης Τζάτζος, Αντώνης Ράνος, Μανώλης Μπέρτος, Πέτρος Μάνταλος, Βασίλη Τοροσίδη κ.α., οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια και κάλεσαν τους φίλους της ομάδας να εγγραφούν στον Ερασιτέχνη.

Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Ψωμάς ανέλυσε τα δεδομένα ως προς το θέμα του Ερασιτέχνη, τα χρέη, το ζήτημα του γηπέδου ενώ αναφέρθηκε και στην δική του πρόταση για επανεκκίνηση μέσω του Ερασιτέχνη και πως μπορεί να γίνει αυτό, με τον κόσμο που βρέθηκε στο Αμφιθέατρο να ακούει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα λέχθηκαν.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος με ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις φιλάθλων, από τις οποίες δεν έλειψε και η σκληρή κριτική για την αδράνεια στην εγγραφή νέων μελών στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ.

Το συμπέρασμα της κουβέντας των συμμετεχόντων είναι ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό για να συνεχίζει να υπάρχει ο ΑΟΞ και ένας υγιής και δυνατός Ερασιτέχνης θα το διασφαλίσει αυτό, κι αυτό διατράνωσαν με αποφασιστικότητα οι 850 φίλαθλοι που έχουν ήδη κάνει αίτηση εγγραφής προκειμένου να στηρίξουν ενεργά και υλικά την προσπάθεια αυτή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…