Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αδύναμο σημείο το Κουτσό για την Πολιτική Προστασία του δήμου Αβδήρων

Αδύναμο σημείο το Κουτσό για την Πολιτική Προστασία του δήμου Αβδήρων

0
koutso-plimmires

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Κουτσού για να κάνουμε αντιπλημμυρικό», υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Α. Ελευθεριάδης

 

Σε καλό βαθμό ετοιμότητας ο μηχανισμός του δήμου – Επάρκεια σε μηχανήματα και χειριστές

 

Σε καλό βαθμό ετοιμότητας σε θέματα πολιτικής προστασίας βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Αβδήρων προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα που τυχόν προκύψουν τον επικείμενο χειμώνα. Αυτό είναι το δια ταύτα της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Αβδήρων  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης με καλεσμένο τον προϊστάμενο του γραφείου Π.Π. της ΠΕ Ξάνθης κ. Στάθη Βαφειάδη και παρόντων εκτός των άλλων του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αβδήρων κ. Απόστολου Ελευθεριάδη.

Επάρκεια σε μηχανήματα και χειριστές

Ένα βασικό κομμάτι είναι ότι ο δήμος Αβδήρων διαθέτει δύο JCB, δύο Γκρέιντερ, δύο αλατιέρες και φορτηγά όλα επανδρωμένα με χειριστές και έτοιμα να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα ή χιονοπτώσεις και παγετούς. Επίσης ειπώθηκε ότι υπάρχουν αποθέματα αλατιού και είναι σε δημοπράτηση διαγωνισμός για νέα προμήθεια.

Ευάλωτο σημείο για πλημμύρες το Κουτσό

Όπως ανέφερε ο κ. Ελευθεριάδης στο Κουτσό είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του δήμου αναγνωρίζοντας ότι σ΄αυτό η Πολιτική Προστασία …χωλαίνει: Ειδικότερα στο σημείο της παράκαμψης έχουν προκληθεί παλαιότερα ευρείας έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα. Το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε με κάποιο αντιπλημμυρικό αλλά αποσπασματικά και όταν το καλεί η ανάγκη και ο λόγος είναι: «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Κουτσού, να χαραχθούν οι ακριβείς θέσεις για  να μπορέσουμε να κάνουμε μια μόνιμη παρέμβαση. Προς το παρόν ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει μπαζώνουμε σε κάποια σημεία για να προστατεύσουμε τον οικισμό. Πρώτο μέλημά μας πάντα είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και ιδιοκτησίες», επισημαίνει ο κ. Ελευθεριάδης.

Δυο αντιπλημμυρικά έργα σε εξέλιξη και καθαρισμός φρεατίων

Αναφερόμενος στα 2 αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εξέλιξη του Ζυγού και της Γενισέας – Λευκόπετρας ο κ. Ελευθεριάδης σημείωσε: «Με το αντιπλημμυρικό που γίνεται  στο Ζυγό θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή, από πλημμμυρικά φαινόμενα. Το ίδιο και τα δύο έργα στα ρέματα της Γενισέας και της Λευκόπετρας που είναι σε φάση έναρξης. Επίσης έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια και θα καθαρίζονται κατά διαστήματα. Γενικά είμαστε σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από πέρσι αλλά πάντα είμαστε επιφυλακτικοί. Με την φύση δεν μπορεί κανείς να τα βάλει. Την φύση τη σέβεσαι και προσπαθείς να διαχειριστείς στο βαθμό που μπορείς τα φαινόμενα. Ας ελπίζουμε να μην έχουμε ακραία φαινόμενα αλλά διαχειρίσιμα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…