Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

0

Ο κρίσιμος Νοέμβριος
Ας είχα ενημερώσει πως όλα τα κόμματα «δουλεύουν» τις λίστες ανά νομό για τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται σ’ αυτές.
Καθοριστικός μήνας λοιπόν, κρίνεται από τους τρεις μεγάλους ο Νοέμβριος του 2022. Ο επόμενος μήνας δηλαδή.
Μιλώντας δε με τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μου έλεγε πως τα ψηφοδέλτια της Ξάνθης και Ροδόπης θ’ ανακοινωθούν ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα της χώρας και αυτό θα γίνει εγκαίρως για να υπάρχει αρκετός χρόνος προετοιμασίας των υποψηφίων, κυρίως των νέων.
Κρίσιμος λοιπόν ο Νοέμβριος και «Κυριακή κοντή γιορτή» για να δούμε την εξέλιξη.
Γ.Δ.


Παραίτηση με υπονοούμενα
Κάτι άλλο θέλει να μας πει και μάλιστα σοβαρό ο Γιάννης Παπαχρόνης με την τελευταία δήλωσή του παραίτησης.
Βέβαια αναφέρει προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους υγείας, όμως παράλληλα αφήνει σοβαρές αιχμές εις βάρος κάποιων, «…συστημικούς και συστηματικούς καλοθελητές και εντεταλμένους «αποδομητές», άφιλους, μισάνθρωπους, άθεους και φιλοτομαριστές».
Τώρα, ο καθείς μπορεί να βγάλει το δικό του συμπέρασμα, όμως το δικό μου μυαλό πηγαίνει αλλού, σ’ έναν πρώην «φίλο» του (έτσι νόμιζε ο Γιάννης), ο οποίος τελικά του ασκούσε μεγάλη πίεση να παραιτηθεί και να φύγει. Γι’ αυτό το «άφιλος και άθεος».
-Υπομονή, θα’ ρθει ο καιρός…
Γ.Δ.


Υποψήφιοι στο δήμο Αβδήρων
Αν στον δήμο Μύκης μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε υποψήφιοι για τη δημιουργία δημοτικής παράταξης, στο δήμο Αβδήρων τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Εκεί λοιπόν, στον ιστορικό δήμο, υπάρχουν τρεις δεδηλωμένες υποψηφιότητες.
Η πρώτη είναι αυτή του νυν δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη ο οποίος θα διεκδικήσει και νέα θητεία, την τρίτη κατά σειρά ως δήμαρχος.
Ο δεύτερος συνδυασμός θα είναι αυτός του Σάκη Κριτσίνη και ο τρίτος του Δημήτρη Δόντσου.
Τέλος, δεν αποκλείεται να ξανακατεβάσει συνδυασμό το ΚΚΕ με την κυρία Μαχαιρίδου, έτσι, τυπικά.
Γ.Δ.


Αντιστέκονται στην υποταγή
Δύο αντιστάσεις ζούμε, που ενημερωνόμαστε, αυτή την περίοδο. Είμαστε απλοί μάρτυρες δύο γεγονότων μακριά από μας, αρκετά μακριά, αλλά οι εικόνες και από τις δύο είναι κοντά μας, στις οθόνες μας.
Η πρώτη στην Ουκρανία. Όπου οι μάχες συνεχίζονται, όπου ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει  από μακριά στα τυφλά, σκοτώνοντας αμάχους. Έτσι, για να τιμωρήσει, για να  κάμψει το ηθικό τους, βομβαρδίζουν και  μικροί μεγάλοι, αθώα θύματα χάνουν τις ζωές τους, χωρίς να φταίνε.
Η δεύτερη αντίσταση στην υποταγή είναι αυτή των γυναικών στο Ιράν των Αγιατολάχ. Νέες και νέοι, μαζί, σε όλη τη χώρα διαμαρτύρονται, ζητούν δημοκρατία και ελευθερία. Χάνονται κι εκεί ζωές, όμως η αντίσταση και αντίδραση συνεχίζεται ενάντια στο θεοκρατικό, μεσαιωνικό καθεστώς.
Δύο κόσμοι μακριά ο ένας από τον άλλο. Δύο αντιστάσεις στην επίθεση για την επιβολή της υποταγής.
Γ.Δ.


Ο… Θερμαντικός τουρισμός
Ο ελληνικός τουρισμός φέτος το καλοκαίρι θριάμβευσε σε αφίξεις και έσοδα, και όπως όλα δείχνουν αυτή η σεζόν θα αργήσει να τελειώσει. Κι αυτό γιατί η ενεργειακή κρίση αναδεικνύει ένα νέο είδος τουρισμού, τον θερμαντικό τουρισμό! Μην το μπερδεύετε με τον θερμαλιστικό τουρισμό που αφορά τις ιαματικές πηγές, αλλά τον θερμαντικό, την ανάγκη για θέρμανση. Δηλαδή την διαμονή τουριστών από τις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, στο θερμό νότο το χειμώνα.
Ήδη άλλες χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρος) έχουν δραστηριοποιηθεί, διαφημίζοντας στους ηλικιωμένους βορειοευρωπαίους, το καλό κλίμα και τις ευνοϊκές συνθήκες που έχουν οι χώρες τους για να ξεχειμωνιάσουν εκεί. Αλλά και η χώρα μας κινείται δυναμικά, με τον υπουργό τουρισμού να έχει ήδη κάνει τις επαφές του με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης, σχεδιάζοντας πακέτα διαμονής για το χειμώνα.
Ο ανταγωνισμός είναι βέβαια σκληρός γιατί πέρα από το καλό κλίμα οι… θερμαντικοί τουρίστες ενδιαφέρονται και για το σύστημα υγείας, τα μέσα μεταφοράς, τον πληθωρισμό και άλλους παράγοντες που θα κάνουν τη διαμονή τους ποιοτικότερη και φθηνότερη στο νότο.
Πάντως, από το ενδιαφέρον που υπάρχει φαίνεται πως τους συμφέρει το «χειμαδιό» στο νότο από το να μείνουν σπίτια τους με την τιμή του φυσικού αερίου να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη. Εκτός βέβαια αν ο Πούτιν ρίξει κανένα πυρηνικό και…ανάψουμε όλοι μια και καλή.
Όπως καταλαβαίνετε, η Περιφέρειά μας απουσιάζει και από αυτήν την ευκαιρία που παρουσιάζεται. Τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν τα νησιά, η Κρήτη και οι δύο μεγάλες πόλεις…


Το τέρας
Πως να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την αποτρόπαια πράξη του 53χρονου ανθρωποειδούς. Εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια  ενός 12χρονου παιδιού, όχι μόνο βίασε το σώμα και την ψυχή του αλλά το εξέδιδε με αδρές αμοιβές σε άλλα παρομοίου ανηθικότητας ανθρωποειδή. Και παρίστανε τον ευπόληπτο πολίτη, τον θεοσεβούμενο, το νομοταγή αλλά και τον προστάτη της περιοχής με ένα κοινωνικό προφίλ. Έκρυβε το …τέρας που είναι πίσω από γελαστές φωτογραφίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες για να δείχνει τι γνωριμίες έχει και ότι είναι υπεράνω κάθε υποψίας. Αυτή η υποκρισία που την βλέπουμε σε πολλά πρόσωπα που κρύβουν το σκοτεινό τους πρόσωπο πίσω από φιλανθρωπίες αλλά και «φιλίες» με τον λαμπερό κόσμο του life style.
Ας ελπίσουμε να βρει την τιμωρία που του αξίζει για το κακό που προξένησε σ’ αυτό το μικρό κορίτσι και η δικαιοσύνη να ξετυλίξει όλο το νήμα και να βρει και στους «πελάτες» άλλους «ευπόληπτους» παιδεραστές γιατί και αυτοί είναι ένοχοι και πρέπει να τιμωρηθούν.
Μ.Ξ.


Επενδυτική ευκαιρία
Ιδού και μία θετική είδηση που ενδιαφέρει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειώσουμε, πριν παραθέσουμε την είδηση, πως τα χρήματα υπάρχουν, είναι σίγουρα διότι προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ιδού λοιπόν η είδηση:
«Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής επενδυτικών προτάσεων στη Δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», ύψους 73,2 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του βιομηχανικού οικοσυστήματος. Μέσω της Δράσης επιδιώκεται η αναβάθμιση του παραγωγικού εξοπλισμού και των υποδομών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με οικονομική ενίσχυση επενδύσεων σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης, ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.»
Γ.Δ.


Τα πεζοδρόμια της Σταθμού
Άμεση ήταν η αντίδραση της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας στην παρέμβαση σε κακοτεχνία και καταστροφή πλακών σε πεζοδρόμιο της οδού Σταθμού.
Όμως, δυστυχώς, οι κακοτεχνίες και τα σπασμένα πλακάκια στην ίδια οδό είναι και σε άλλα σημεία, δεξιά και αριστερά. Σπασμένα πλακάκια, άλλα που έχουν ξεκολλήσει και ανεβοκατεβαίνουν, κι άλλο σημείο του πεζοδρομίου απ’ όπου λείπουν καμία 5-6 πλάκες.
Εάν το συνεργείο που ήρθε πρόσφατα στη Σταθμού έκανε μια βόλτα τριών λεπτών πάνω στα πεζοδρόμια θα διαπίστωνε τις κακοτεχνίες και τα σπασμένα πλακάκια.
Τέλος πάντων, ας κάνει τώρα τη διάγνωση κι ας αποκαταστήσει τις ελλείψεις και τα σπασμένα.
Γ.Δ.


Εύκολο να το λες
Στην ελληνική πολιτική σκηνή οι δηλώσεις είναι το πλέον εύκολο πράγμα. Εξάλλου είναι δωρεάν, δεν πληρώνεις αντίτιμο. Αν όμως δεν πληρώνεις χρήμα, πληρώνεις τίμημα στην χαμένη αξιοπιστία.
Δηλώσεις λοιπόν πολλές, στον αέρα συνήθως, όχι γραπτές που δεσμεύουν, διότι ως γνωστόν «τα γραπτά μένουν, τα λόγια φεύγουν».
Έτσι λοιπόν, μηδέ της παρούσης κυβερνήσεως αποκλειομένης, όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση κι εδώ, στα λόγια στηρίζουν τον περιφερειακό Τύπο αλλά στην πράξη τον κυνηγούν με κάθε τρόπο και παγίως στηρίζουν τα αθηναϊκά Μέσα.
Το παραμύθι είναι γνωστό χρόνια τώρα και το έμαθαν οι επαρχιακοί εκδότες γι’ αυτό και είναι δύσπιστοι ως προς τις δηλώσεις τους για δήθεν ενίσχυση, εκτίμηση και αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής και άλλα τέτοια λόγια, κούφια κι άνευ περιεχομένου.
-Στην πράξη κύριοι, στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια.
Γ.Δ.


Τι κάνει ο άνθρωπος για το δημαρχιλίκι

Μπορεί οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση να γίνουν του χρόνου τον Οκτώβριο αλλά άτυπα οι προεκλογικές κινήσεις των υποψηφίων δημάρχων έχουν αρχίσει προ πολλού. Και είναι μερικοί που ρίχνουν στην «μάχη» όλα τους τα όπλα, τις δεξιότητες και τα προσόντα. Όπως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αβδήρων κ. Σάκης Κριτσίνης και εκ νέου υποψήφιος. Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρουσιάζουμε φαίνεται να εξασκεί τα φωνητικά του προσόντα σε ταβέρνα της περιοχής ως μέλος του μουσικού σχήματος. Ευφυής προσέγγιση καθώς μερικές φορές είναι καλύτερα να τραγουδάει κάποιος παρά να μιλάει…Στο δεύτερο στιγμιότυπο διαγωνίζεται με κάποιον στο κλασικό παιχνίδι της διελκυστίνδας! Και αυτή την φορά δεν είναι αντίπαλός του ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης αλλά μάλλον προπονείται…
Θα’ λεγε κανείς: «Τι κάνει ο άνθρωπος για να βγει δήμαρχος!». Κι αυτά δεν είναι τίποτε …Έχουμε πολλά να δούμε και όχι μόνο από τον κ. Κριτσίνη βέβαια!
Μ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…