Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Γ’ Εθνική: Χωρίς απόφαση για την ημερομηνία έναρξης η τηλεδιάσκεψη με την ΕΠΟ

Γ’ Εθνική: Χωρίς απόφαση για την ημερομηνία έναρξης η τηλεδιάσκεψη με την ΕΠΟ

0

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Γ’ Εθνική προκειμένου να ξεκινήσει η σεζόν. Η κατηγορία είχε μπει σε αναστολή λόγω της κόντρας της ΕΠΟ με την κυβέρνηση με το Μητρώο, ωστόσο, πρόσφατα πάρθηκε απόφαση για άμεση έναρξη του πρωταθλήματος.

Την Κυριακή μάλιστα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε ομάδες και επιτροπή διοργανώσεων ώστε να συζητηθούν λεπτομέρειες για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πήρε μέρος αρκετά μεγάλο ποσοστό σωματείων, ωστόσο, δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, κάτι που θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των ομάδων τάσσεται υπέρ των 6 ομίλων σε ποσοστό 60%, καθώς θα υπάρχει χαμηλότερο κόστος γι’ αυτές και σε επίπεδο μετακινήσεων.

Το υπόλοιπο 40%, κυρίως ομάδες της Βόρειας Ελλάδας, επιθυμεί να παραμείνει ως έχει η προκήρυξη και το πρωτάθλημα να γίνει με 4 ομίλους. Βασικό τους επιχείρημα είναι πως με 4 ομίλους δε θα γίνουν λίγα ματς, ενώ θα βοηθήσει και την ΕΠΟ που θέλει σε βάθος χρόνου να μειωθούν οι ομάδες.

Επιπλέον αρκετά σωματεία στον προγραμματισμό τους έχουν υπολογίσει να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα περισσότεροι νέοι παίκτες. Από την ΕΠΟ τονίστηκε πως θα βγει πολύ σύντομα η απόφαση, ακόμα και εντός της εβδομάδας οπού θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση για τους ομίλους(υπάρχει πάντα και η σκέψη για 5 ομίλους, δηλαδή στην μέση των προτάσεων των ομάδων) όπως και οι ημερομηνία κλήρωσης και έναρξης του πρωταθλήματος που εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε και το θέμα των διαιτητών, ώστε οι ορισμοί να είναι με διαιτητές από κοντινότερους συνδέσμους για να μπορούν οι ομάδες να αντέχουν το εξοδολόγιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…