Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΠΟ λόγω Μητρώου

Αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΠΟ λόγω Μητρώου

0

Με ψήφους 57 υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά – Η αντίδραση Αυγενάκη

Με 57 ναι, 4 λευκά και 4 όχι, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ο λόγος είναι ο νόμος Αυγενάκης για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Μάλιστα, όποια Ένωση ενεργήσει διαφορετικά και αντίθετα από την απόφαση που πάρθηκε, θα αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της.

Τα τέσσερα “λευκά” ήταν από Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Ιωνικό και Λαμία και τα τέσσερα “όχι” από τον Ολυμπιακό, την ΕΠΣ Πειραιά, την ΕΠΣ Ηλείας και την ΕΠΣ Λακωνίας. Όλες οι ΕΠΣ της Θράκης ψήφισαν υπέρ της αναστολής.

Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι να κατατεθεί τροπολογία από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στο νόμο για το Μητρώο. Αυτή τη στιγμή, απαγορεύεται να μπουν στα γήπεδα και να αγωνιστούν οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί και αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία.

Η αντίδραση του Αυγενάκη

Λίγη ώρα αργότερα ο Λευτέρης Αυγενάκης αντέδρασε στη συγκεκριμένη απόφαση μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αθλητισμού έγραψε: “Αποφάσισαν αναστολή πρωταθλημάτων στην ΕΠΟ. Γονείς, αθλητές, “υγιείς” παράγοντες σωματείων, κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε, με σεβασμό στα 6.300 νόμιμα σωματεία, που στηρίζουν το νοικοκύρεμα και την τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα”.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γ.Σ:

“Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.

3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα”.

Μπαλτάκος: “Το Μητρώο δεν θα έπρεπε να υπάρχει”

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, καλωσόρισε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο ζήτημα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης σωματείων και τόνισε μεταξύ άλλων πως το Μητρώο δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ επειδή υπάρχουν απολιθώματα της δεκαετίας του ’50 -και αναφέρομαι φυσικά στην ειδική αθλητική αναγνώριση σωματείων. Αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ, δεν θα υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί αυτή η Συνέλευση.

Για να αγωνιστεί ένα αθλητικό σωματείο είχαμε τέσσερα στάδια. Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε η Περιφέρεια να δίνει άδεια και να παρεμβαίνει η Αστυνομία ώστε να μην τους αφήνει να παίξουν ποδόσφαιρο. Για όλα αυτά χρειάζονται 4 στάδια έγκρισης.

Παρά τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού να μειώσει τη γραφειοκρατία, προστίθεται ένα πέμπτο στάδιο αδειοδότησης. Να μπουν τα σωματεία σε ένα Μητρώο! Μα η ΕΠΟ έχει Μητρώο και οι Ενώσεις έχουν επίσης Μητρώο. Για ποιον λόγο πρέπει να υπάρχει πέμπτο γραφειοκρατικό στάδιο; Να έρχεται ο Υπουργός να λέει: “εσύ παίζεις και εσύ όχι”.

Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση χρειάζεται, ούτε η περιφέρεια χρειαζόταν να δίνει άδεια. Τότε γιατί υπάρχει η ομοσπονδία; Και πού είναι το αυτοδιοίκητο;

Μου είναι αδύνατο να δεχθώ ότι το κράτος θα επιβάλλει ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις σε σωματείο, επειδή δεν μπήκε στο μητρώο. Και όχι απλά δεν παίζεις, αλλά δεν ψηφίζεις! Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά.

Τότε για ποιον λόγο υπάρχει η Ομοσπονδία και το αυτοδιοίκητο; Η Συνέλευση αυτή δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Το Μητρώο δεν θα έπρεπε να υπάρχει”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…