Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συντήρηση δρόμων στην Ξάνθη από τα …αποθέματα

Συντήρηση δρόμων στην Ξάνθη από τα …αποθέματα

0

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη στην κριτική της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τον προϋπολογισμό του 2023 της ΠΑΜΘ

 

52 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΑΜΘ

 

 

Χωρίς κονδύλι για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου εμφανίζεται η Ξάνθη  στον προϋπολογισμό του 2023 της περιφέρειας που κατατέθηκε στην Οικονομική επιτροπή και αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο. Το γεγονός αυτό δεν έλαθε της προσοχής του επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστα Κατσιμίγα που άσκησε δριμεία κριτική στην διοίκηση της περιφέρειας χαρακτηρίζονται «τραγική την οικονομική εικόνα» της περιφέρειας.

52 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΑΜΘ

Εκτός αυτού αίσθηση προκαλεί και το γεγονός που αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου ότι  ο κύριος όγκος των εσόδων που προϋπολογίζονται σε 52 εκ ευρώ καλύπτει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων (28,2 εκ €) και την μεταφορά μαθητών (11,6 εκ €) και ότι το κονδύλι των 2,2 εκ € κάτω από τον τίτλο «επενδυτικές δαπάνες» είναι μικρότερα από το κονδύλι που κατευθύνεται σε «λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων» και αμοιβές των μισθοδοτούμενων αιρετών, ήτοι 6,1 εκ. ευρώ. Τέλος καταλήγει: «Ουσιαστικά δηλαδή η ΠΑΜΘ έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί από τα έσοδα αυτά μόλις το ποσό των 5,1 εκ € ποσό ίσως μικρότερο κι από έναν μέτριο σε πληθυσμό Δήμο!».

 

 

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης: «Τα οδικά έργα της Ξάνθης καλύπτονται από τα αποθέματα στον προϋπολογισμό»

Κληθείς να απαντήσει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης ειδικότερα σ’ ότι  αφορά την Ξάνθη τόνισε: « Η Ξάνθη δεν μένει χωρίς χρήματα για συντήρηση οδικού δικτύου όπως λανθασμένα διακινείται. Όλα αυτά τα έργα καλύπτονται από τα αποθέματα του προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός είναι μια αποτύπωση των οικονομικών που στη συνέχεια εξειδικεύεται με το σχέδιο δράσης και το τεχνικό πρόγραμμα. Χρειάζεται επίσης μια εξιδεικευμένη ανάγνωση και όχι αποσπασματική.  Οι απαντήσεις δόθηκαν στην οικονομική από τους ειδικούς. Όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν αντιπολιτευτικούς  λόγους. Μέσα στο σχέδιο δράσης θα φανούν τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν στην Ξάνθη.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…