Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Γύρισαν την πλάτη» στο διευρυμένο ολοήμερο οι Ξανθιώτες γονείς

«Γύρισαν την πλάτη» στο διευρυμένο ολοήμερο οι Ξανθιώτες γονείς

0

Από τα 10 τμήματα που εξαγγέλθηκαν συμπληρώθηκε και λειτουργεί μόνο ένα στο 2ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης

 

Ξεκινά το μάθημα κολύμβησης για παιδιά του δημοτικού στο κολυμβητήριο –

Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στην παράλληλη στήριξη – Νέες προσλήψεις μέσα στον μήνα. Αναμένονται  τα σχολικά γεύματα

 

 

 

Στα αζήτητα έμεινε το διευρυμένο ολοήμερο στην Ξάνθη αφού οι  γονείς δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εγγράψουν τα παιδιά τους. Έτσι ενώ η πρόθεση του υπουργείου που μάλιστα ανακοινώθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ήταν να δημιουργηθούν 10 ολοήμερα τμήματα στην Ξάνθη τελικά θα δημιουργηθεί μόνο 1 τμήμα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης.

Όχι είπαν οι Ξανθιώτες γονείς στο διευρυμένο ολοήμερο  –  Λειτουργεί 1 τμήμα  μόνο στο 2ο δημοτικό

 

Όπως αναφέρει η Διευθυντήρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κα Εύη Στυλιανίδου ελάχιστο ήταν το ενδιαφέρον για εγγραφές, μια διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί. Αυτό έχει  σαν αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο αριθμός των παιδιών για την λειτουργία των τμημάτων που είχαν ανακοινωθεί παρά μόνο για ένα τμήμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης: «Είναι φανερό ότι οι γονείς επιλέγουν τις δραστηριότητες που εκείνοι θέλουν  για τα παιδιά τους και δεν επίλεξαν αυτές που θα προσφέρει το πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου. Δεν θεωρώ δικαιολογία ότι  δεν υπάρχουν υποδομές. Είναι οι ίδιες υποδομές του απλού ολοήμερου που ολοκληρώνεται στις 4 το μεσημέρι».

 

 

 

Απ’ την πλευρά των εκπαιδευτικών όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης κ Δημήτρης Ντούμος: «Θεωρούμε ότι  το διευρυμένο ολοήμερο εξυπηρετεί περισσότερους στο κέντρο όπου οι γονείς έχουν να διανύσουν αποστάσεις για να επιστρέψουν από την  δουλειά στο σπίτι τους. Επίσης θεωρώ ότι  δεν έχει τις σωστές υποδομές για  την απασχόληση των παιδιών και είναι πολλές οι ώρες που λείπουν τα παιδιά από  το σπίτι κι αυτό επίσης είναι ένας λόγος που δεν το επίλεξαν».

Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στην παράλληλη στήριξη – Νέες προσλήψεις μέσα στον μήνα

Αν και φέτος έχουν γίνει πολλές προλήψεις αναπληρωτών έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στην παράλληλη στήριξη. Ωστόσο όπως αναφέρει η κα Στυλιανίδου: «Καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής . Διαθέσαμε ώρες και καλύπτουμε τα κενά. Θα καλυφθούν τα κενά από την β΄ φάση των προσλήψεων μέσα στον μήνα. Είναι ένα θέμα που θα επιλυθεί σύντομα. Η πραγματικότητα είναι ότι  φέτος ξεκινήσαμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά».

 

Αναμένονται  τα σχολικά γεύματα

Σ’ ότι αφορά τα σχολικά γεύματα όπως σημείωσε η κα Στυλιανίδου ο αριθμός των σχολείων που τα λαμβάνουν είναι ο ίδιος όπως πέρσι: «Τα αναμένουμε. Είναι στην διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων. Είναι θέμα που το χειρίζεται το υπουργείο».

Ξεκινά το μάθημα κολύμβησης για παιδιά του δημοτικού στο κολυμβητήριο της Ξάνθης

Φέτος για πρώτη φορά  τα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης δημοτικού θα διδαχθούν κολύμπι από  εκπαιδευτικούς γυμναστές με εξειδίκευση στην κολύμβηση και συγκεκριμένα από έναν συντονιστή και δύο γυμναστές. Έχει δοθεί η Βεβαίωση υγιεινής και ασφάλειας του  κολυμβητηρίου  από τον δήμο Ξάνθης και τώρα καταρτίζεται  το πρόγραμμα καθώς και η μεταφορά των μαθητών. Το μάθημα αφορά μόνο τους μαθητές της Ξάνθης καθώς για τα παιδιά των περιφερειακών δήμων και πάνω από 25 χιλιόμετρα ισχύουν  άλλα μέτρα για την μεταφορά τους: «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και τις παροχές του υπουργείου για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών μας», καταλήγει η κα Στυλιανίδου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …