Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο πλευρό του Γ. Χατζηθεοδώρου ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Στο πλευρό του Γ. Χατζηθεοδώρου ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

0
xatzitheodorou

Με αφορμή την ΕΔΕ που ξεκίνησε σε βάρος του, λόγω της δικαστικής διαμάχης με τη δημοτική αρχή

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδώρου μιλά για «πολιτική δίωξη» και «λογική τρομοκρατίας»

Τον συνάδελφο-εκπαιδευτικό, Γιώργο Χαζηθεοδώρου στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης όσον αφορά την πειθαρχική διερεύνηση ,ΕΔΕ, σε βάρος του από το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης αναφέρει: «ο συνάδελφός μας στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, δέχτηκε μήνυση από «αντίπαλη παράταξή του» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Ενώ, η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά, καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας.

Καταδικάζουμε την τακτική του Υπουργείου να υποβάλλει σε πρόσθετες πειθαρχικές διαδικασίες εκπαιδευτικούς που ταυτόχρονα με το επάγγελμά τους ασχολούνται με τα κοινά και τον δημόσιο βίο. Τέτοιες διαδικασίες αποτρέπουν τους ανθρώπους της εργασίας να δραστηριοποιούνται στον δημόσιο βίο υποβάλλοντάς τους σε πρόσθετες ταλαιπωρίες πέραν των πόρων που διαθέτουν για την άσκηση των κοινών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να αποτελεί έναν επιπλέον κατασταλτικό μηχανισμό. Ο κίνδυνος ποινικοποίησης της δράσης και της συμμετοχής στα κοινά είναι υπαρκτός. Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κ. Γιώργου Χατζηθεοδώρου».

Συμπληρωματικά, ο κ. Γ.Χατζηθεοδώρου σε δήλωσή του στο ‘’Ε’’ τονίζει: «Ο Δήμαρχος ‘’θίχτηκε’’ για τις συστάσεις που είχα κάνει σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι τον Γενάρη του 2021 αναφορικά με τα πεπραγμένα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης. Οι κύριοι Ζερενίδης, Φανουράκης και Τσέπελης ήταν αυτοί που έκαναν τη μήνυση με τη μορφή πολιτικής δίωξης επικροτώντας τη λογική της τρομοκρατίας. Δε θα μας στερήσει κανείς το δικαίωμα να λέμε την γνώμη μας! Θα συνεχίσουμε να μιλάμε !»

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …