Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΞ

Στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΞ

0

Από κοινού διεκδίκησαν την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή στις θέσεις τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική είσοδο του ΓΝΞ

Ελ. Γεωγιάδου: «Ζητάμε να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο-Είμαστε αντιμέτωποι με ένα μέτρο τιμωρητικό κι άδικο»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εφαρμογή του μέτρου.

Με αφορμή την κινητοποίηση, η Πρόεδρος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Γεωργιάδου ανέφερε στο ‘’Ε’’: «Οι υγειονομικοί σε αναστολή αρχικά ‘’άγγιζαν’’ τους 90, ενώ με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός κατέβηκε στους 40. Δεν είναι σταθερός ο αριθμός. Έχει συμπληρωθεί κιόλας ένας ολόκληρος χρόνος από την επιβολή της αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους υγείας που δεν εμβολιάστηκαν».

Και συνέχισε: «Το Νοσοκομείο έχει ανάγκη από τεχνικό, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό. Υπήρχε ήδη υποστελέχωση και τώρα προστίθεται και το πρόβλημα που προκύπτει από την αναστολή εργασίας».

Τέλος, σημείωσε: «Θέλουμε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο! Ζητούμε να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι υγειονομικοί σε αναστολή στις θέσεις τους! Είναι ένα μέτρο τιμωρητικό κι άδικο συνάμα! Επίσης, το ‘’καθεστώς’’ της αναστολής εργασίας τους εμποδίζει να βρουν και κάπου αλλού δουλειά κι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του έτους!»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…