Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή» από το ΔΠΘ

Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή» από το ΔΠΘ

0

Θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-24 Οκτωβρίου 2022 αποβλέποντας στην επανεκτίμηση των επιπτώσεων της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ελλάδα

Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει το Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022), στις 21-24 Οκτωβρίου 2022.

Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν εξήντα έξι ανακοινώσεις από εβδομήντα δύο πανεπιστημιακούς, μεταδιδάκτορες, διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες και ερευνητές. Σημειώνεται, επίσης πως η παρακολούθηση του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η επανεκτίμηση των τραγικών γεγονότων, των επιπτώσεων και του αντίκτυπου της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ελλάδα κατά τον αιώνα που μεσολάβησε από την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου. Μέσω ιστορικών, λαογραφικών, ανθρωπολογικών και φιλολογικών προσεγγίσεων, επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός του τραύματος της ήττας στη Μικρασία και του επακόλουθου ξεριζωμού του ελληνισμού, που σφράγισε για έναν ολόκληρο αιώνα και εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά την κοινωνία, την αναζήτηση της ταυτότητας, την πολιτική σκηνή, την οικονομία και τον πολιτισμό του ελληνικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο κυκλοφόρησε και το τεύχος περιλήψεων του συνεδρίου, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα του Συνεδρίου και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διαδικτυακή συμμετοχή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

2.334 σπουδαστές εγγράφηκαν για το α’ εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-23 έναντι 1.832 τη…