Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

0

Τι δήλωσε μετά το τέλος του τουρνουά

Το φετινό Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε με την Ισπανία να στέφεται για άλλη μια φορά βασίλισσα της Ευρώπης, την Γαλλία να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και την οικοδέσποινα Γερμανία να παίρνει το χάλκινο.

Με το τέλος του τουρνουά αναδείχθηκε και η κορυφαία πεντάδα του φετινού Ευρωμπάσκετ, μέλος της οποίας αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρά τον αποκλεισμό της Ελλάδας στα προημιτελικά. Οι εμφανίσεις του 28χρονου σούπερ σταρ δεν πέρασαν απαρατήρητες. Είχε 29,3 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,5 κλεψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Η κορυφαία εμφάνιση του Γιάννη Αντεκούνμπο ήταν κόντρα στην Ουκρανία με 41 πόντους σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της γαλανόλευκης. Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο «Greek Freak» αγωνίστηκε 27 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα έχοντας 41 πόντους με 13/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 15/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, έχοντας συνολικά 13/18 σουτ εντός παιδιάς.

Στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι Λορέντζο Μπράουν (Ισπανία), Ρούντι Γκομπέρ (Γαλλία), Γουίλι Ερνανγκόμεθ (Ισπανία) και Ντένις Σρέντερ (Γερμανία). Ο σέντερ των Ισπανών αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ανάρτησή του μετά το τέλος της διοργάνωσης δήλωσε: «Αυτό το καλοκαίρι, αυτή η ομάδα, αυτή η φανέλα, αυτή η σημαία, με έκανε να ξαναερωτευτώ το μπάσκετ. Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας και τα δώσαμε όλα…»

Αφήνοντας έτσι μία υπόσχεση και για μελλοντικές εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…