Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή έφερε την ΕΔΕ κατά Χατζηθεοδώρου ο Χ. Ζεϊμπέκ

Στη Βουλή έφερε την ΕΔΕ κατά Χατζηθεοδώρου ο Χ. Ζεϊμπέκ

0
xatzitheodorou

Διαμαρτύρεται για την πειθαρχική διερεύνηση, χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή διάταξη του Εισαγγελέα

Το θέμα της πειθαρχικής διερεύνησης και κλήσης σε ΕΔΕ του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, συνεπεία της μήνυσης που ασκήθηκε από αιρετούς της δημοτικής αρχής έφερε ενώπιον των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών με επερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο βουλευτής διαμαρτύρεται γιατί η ΕΔΕ ασκήθηκε ενώ η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά, καθώς δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη, ούτε έχει εκδοθεί κάποια διάταξη του Εισαγγελέα και σημειώνει: «είναι προφανές ότι τέτοιες κινήσεις από την πλευρά του Υπουργείου στοχοποιούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και δη τους εκπαιδευτικούς, που ασχολούνται με τον δημόσιο βίο και αναλαμβάνουν ενεργό δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κίνηση της διαδικασίας της ΕΔΕ, αφενός δείχνει ότι το Υπουργείο παίρνει θέση σε μια διαμάχη που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου αποτελεί μια προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης. Είναι πραγματικά επικίνδυνο, το γεγονός ότι η εν λόγω πειθαρχική διαδικασία αποτελεί, παράλληλα, προσπάθεια παραδειγματισμού, ώστε να αποτρέψει την ενεργό συμμετοχή περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων με τα κοινά».

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς:

  1. Με ποιο σκεπτικό διατάχθηκε η διενέργεια της ΕΔΕ, με δεδομένο ότι η υπόθεση διερευνάται ακόμα δικαστικώς;
  2. Προτίθεστε να σταματήσετε την ως άνω περιγραφόμενη πολιτική δίωξη του εκπαιδευτικού;
  3. Με ποιον τρόπο προτίθεστε να θωρακίσετε τους Δημοσίους Υπαλλήλους κατά την ενασχόληση τους με τα κοινά απέναντι σε άδικες διώξεις; Με ποιον τρόπο προτίθεστε να θέσετε περισσότερα κίνητρα για την ενασχόληση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τα κοινά;

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τους 42 υποψηφίους στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανάμεσά τους ο Βασίλης Μπέλλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του …