Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαμαρτυρία από το σύλλογο φοιτητών της Πολυτεχνικής για την αναστολή της δωρεάν μεταφοράς

Διαμαρτυρία από το σύλλογο φοιτητών της Πολυτεχνικής για την αναστολή της δωρεάν μεταφοράς

0

Ζητά τη στήριξη των τοπικών φορέων, προκειμένου να συνδράμουν τις πρυτανικές αρχές για την εξεύρεση λύσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ’’Η ΓΕΦΥΡΑ’’ σχετικά με την αναστολή της δωρεάν μεταφοράς των φοιτητών του ΔΠΘ σε Ξάνθη και Κομοτηνή τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση πως η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης ήταν πάντα μία από τις σημαντικότερες παροχές προς την φοιτητική κοινότητα ,ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη φοίτηση, καθώς η πλειοψηφία των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και των εστιών βρίσκονται εκτός των αστικών κέντρων.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η αναστολή της δωρεάν μεταφοράς δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση τον φοιτητών, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται πιο οξυμμένο για τους οικότροφους φοιτητές των Εστιών Κιμμερίων και δη για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «Η ΓΕΦΥΡΑ», διότι οι χώροι δραστηριοποίησης βρίσκονται εξ ολοκλήρου στις Εστίες Κιμμερίων».

Ως εκ τούτου, αιτούνται την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με σκοπό η φοίτηση να μη ‘’συναντά’’ εμπόδια ,όπως επίσης και η διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Καλούν το Πρυτανικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες,ώστε να αποκατασταθεί η δωρεάν μεταφορά όλων των φοιτητών και να μην δρομολογήσει σε καμία περίπτωση την καθιέρωση του αντιτίμου για τη μεταφορά.

Καλούν τους αρμόδιους φορείς(Δήμος Ξάνθης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.

Χθες αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συνέλευση του συλλόγου, όπου και θα συζητούνταν αναμφίβολα το εν λόγω θέμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…