Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρόσληψη 4 βρεφονηπιοκόμων για τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αβδήρων

Πρόσληψη 4 βρεφονηπιοκόμων για τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αβδήρων

0

Με σύμβαση δύο μηνών

 

Ο Δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη  τεσσάρων  (4) ατόμων δίμηνης διάρκειας με ειδικότητα  ΔΕ ΒΟΗΘΩΝΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου   Χρόνου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα.

 

Αναλυτικά οι θέσεις

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΑΤΟΜΩΝ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦ/ΚΟΜΩΝ ΔΥΟ  (2) ΜΗΝΕΣ 4

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν: Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

  1. Να έχουν ηλικία από 18-65 ετών
  2. Να έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν

 

2 προσλήψεις στην Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου  Τοπείρου

 

Ο Δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη  δύο (2) ατόμων 8μηνης διάρκειας με ειδικότητα  ΤΕ Οικονομικού – Λογιστικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου   Χρόνου, για τις ανάγκες τις Υπηρεσία Ύδρευσης.

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

Υπηρεσία Ειδικότητα Χρόνος σύμβασης Αριθμός θέσεων
Υπηρεσία Ύδρευσης Δ. Τοπείρου ΤΕ Οικονομικού – Λογιστικού 8 μήνες 2

 

 

Έρχονται προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Προκηρύξεις για 1.190 θέσεις ΟΒΑ

 

Το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι έχουν εκδοθεί οι προκηρύξεις πρόσληψης 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2022, όπως παρακάτω:

 

Υποβολή δικαιολογητικών:

 

Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 30 Σεπ 22 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), ως εξής:

 

α. Οι Οπλίτες, εφόσον μέχρι 30 Σεπ 22, διανύουν το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

β. Οι Έφεδροι, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

 

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ (για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ) έως την 30 Σεπτεμβρίου 2022 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω:

 

Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να υποβάλουν, ηλεκτρονικά, την αίτηση και τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

 

Δημοτική Αστυνομία: Έρχονται πάνω από 1.500 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

 

Μέσω ΑΣΕΠ κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη πάνω από 1.500 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Μόλις το υπουργείο Εσωτερικών «κλειδώσει» και ολοκληρώσει τον αριθμό την κατανομή των θέσεων θα στείλει το προσχέδιο στην Αρχή για να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά το σχέδιο του υπουργείου ήταν να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.200 δημοτικών αστυνομικών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τις 1.500 προσλήψεις.

 

Τα κριτήρια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα έχει ηλικιακά αλλά και «ανατομικά» κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι άνω των 21 ετών για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, ενώ για τον κλάδο ΔΕ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι άνδρες θα πρέπει να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,70 μ. Για τις γυναίκες υποψήφιες το όριο του ύψους θα ορίζεται στα 1,67 μ.

 

Οριστικά αποτελέσματα για  την κατάρτιση 76.697 ανέργων

 

 

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για την Α΄ φάση του νέου προγράμματος κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες της ΔΥΠΑ

 

Αναρτήθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, το Μητρώο ωφελούμενων-ανέργων της Α΄ φάσης της νέας δράσης επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το μητρώο περιλαμβάνει 76.697 ωφελούμενους που πληρούν τα βασικά κριτήρια, όπως ορίζονται στην πρόσκληση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους. Το μητρώο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση:

 

https://voucher.gov.gr/upload/project_40/registry_2022_09_05.pdf

Από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.) καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Αρχικά η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι και τις επόμενες ημέρες θα μπορεί να γίνει επιλογή εγκεκριμένων προγραμμάτων που παρέχονται από αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις  Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Β’  φάση της δράσης μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-katartises-meso-ton-k-e-di-bi-m-ton-e-i-kai-ton-adeiodotemenon-k-d-b-m

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

 

ΔΥΠΑ

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis?tab=proghrammata-anavathmisis-deksiotiton-ghia-80000-anerghoys&tab2=ofeloumenoi&tab3=

Ιστοσελίδα Επιταγής Κατάρτισης – voucher.gov

https://www.voucher.gov.gr/project/view-dypa

 

ΑΣΕΠ 7Κ2022: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.720 προσλήψεις μονίμων σε φορείς του υπ. Υγείας

 

Από 22 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

 

Εκδόθηκε η με αριθμό 7Κ/2022 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 60/31.08.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 3.720 θέσεων μονίμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου

(www.asep.gr ), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 22.09.2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 10.10.2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…