Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προκλήσεις με το «καλημέρα» από τον νέο ψευτομουφτή Μουσταφά Τραμπά

Προκλήσεις με το «καλημέρα» από τον νέο ψευτομουφτή Μουσταφά Τραμπά

0

Με δηλώσεις στο Anadolou κάνει συνεχείς αναφορές σε «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» και διαμαρτύρεται για τη μειονοτική εκπαίδευση, το νέο νόμο και τα ελληνικά ΜΜΕ

Με αναφορές για «τουρκική μειονότητα», «πρακτικές διακρίσεων» και «ανεπαρκή εκπαίδευση» των παιδιών της μειονότητας και «ανήθικη και μη νόμιμη» στάση από τα ΜΜΕ της Ελλάδας «συστήθηκε» ο νέος ψευτομουφτής της Ξάνθης Μουσταφά Τραμπά, στο κοινό της Τουρκίας μέσω του πρακτορείου Anadolu.

Ο νέος ψευτομουφτής κάνει λόγο για παράβαση των Συνθηκών των Αθηνών και της Λωζάννης από την Ελληνική Πολιτεία, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που μετέδωσαν τις υποψηφιότητες για την ανάδειξη ψευτομουφτή τα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα, μιλά για «μαύρη προπαγάνδα» που «εξόργισε περισσότερο τις εξτρεμιστικές ομάδες».

Ακόμη, εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, σημειώνοντας ότι με το νέο νόμο, χριστιανοί, καθώς και άτομα άλλων θρησκειών μπορούν να εργάζονται στα γραφεία της μουφτείας, ενώ τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις για την εξασφάλιση των αδειών που απαιτούνται για τη συντήρηση τζαμιών στη Δυτική Θράκη.

Σε δεύτερη ανταπόκριση του Πρακτορείου ο Τραμπά, διαμαρτύρεται για την «ανεπαρκή» εκπαίδευση των Τουρκικών στα μειονοτικά σχολεία, κάνοντας λόγο για μεγάλο «πλήγμα» και καλώντας επιπλέον τις αρχές να ενεργούν «με ευαισθησία, στην εκπαίδευση», καθώς, όπως είπε: «τα παιδιά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας αξίζουν ποιοτική εκπαίδευση, όπως κάθε άλλο παιδί στον κόσμο»…

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτή την Τετάρτη η επίσημη έναρξη του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ επί της κεντρικής πλατείας με τη συναυλία του …