Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένει η μίσθωση για το σχολικό κτίριο στη Μύκη

Παραμένει η μίσθωση για το σχολικό κτίριο στη Μύκη

0

Ομόφωνα εγκρίθηκε το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο Μύκης, που συνεδρίασε δια περιφοράς. Ομαλά ξεκίνησε η σχολική χρονιά, σημειώνει ο δήμαρχος

Ο Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν εξηγεί στο ‘’Ε’’ την επιλογή μη διεξαγωγής των συνεδριάσεων δια ζώσης, αφού τα μέτρα έχουν αρθεί

 

Το πρωί της Παρασκευής 16/9 έλαβε χώρα η έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης το εξής: «Μίσθωση σχολικού κτιρίου λόγω κατεπείγουσας ανάγκης».

Αρχικά, ο Δήμαρχος ενημερώνει πως η μίσθωση του σχολικού κτιρίου στη Μύκη «πέρασε» ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να διατεθεί επιπρόσθετος χώρος για τη διευκόλυνση της διδασκαλίας και καθότι πρόκειται ουσιαστικά για ανανέωση της υφιστάμενης μίσθωσης.

«Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς, παρατηρούμε πως  δεν υπάρχουν αξιομνημόνευτες ελλείψεις. Επιπροσθέτως ,δεν υπάρχει κάποιο ουσιώδες πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες. Ειδικότερα, καλύφθηκαν και δύο κενές θέσεις σε Μύκη και Κένταυρο με αποτέλεσμα όλα να ‘’κυλούν’’ ομαλά», επισημαίνει ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία του δήμου Μύκης.

«Όλες οι σχολικές καθαρίστριες έχουν αναλάβει καθήκοντα, οι κενές θέσεις καλύφθηκαν εγκαίρως»
Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν
Δήμαρχος Μύκης

Τοποθέτηση Δημάρχου για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

Με αφορμή την επικοινωνία, ο δήμαρχος κληθείς να απαντήσει στις αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης για τη συνέχιση των δια περιφοράς συνεδριάσεων παρότι έχουν αρθεί τα μέτρα κατά της πανδημίας, τόνισε: «εμείς ως δήμος υποστηρίξαμε την επιστροφή στη δια ζώσης διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο ο π. Δήμαρχος, Tζεμήλ Καπζά δεν παρευρέθηκε στη δεύτερη δια ζώσης συνεδρίαση. Συνεπώς, επιστρέψαμε στη δια περιφοράς»…

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…