Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο ξεκίνημα για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Ξάνθης

Νέο ξεκίνημα για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Ξάνθης

0

Την Πέμπτη τελέστηκε ο αγιασμός. Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο λειτουργεί ως πρότυπο

 

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022,  πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Ξάνθης παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Παρόντες στη τελετή ήταν ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Αρχ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, η Προϊσταμένη Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης κα. Σιδηροπούλου Μάλαμα, η Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης κα. Στυλιανίδου Ευμορφία, η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης της Σχολικής Μονάδας κα. Αγγελοπούλου Άννα, ο κ. Καμέας Νικόλαος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, καθώς και Εκπρόσωποι του Αστυνομικού Διευθυντή και του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης. Τέλος παρίσταντο τα μέλη της σχολικής εφορείας: Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Θεοδώρα Συμπιλίδου, πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Παιδείας. Επίσης γονείς και κηδεμόνες μαθητών.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Παντελεήμων προέτρεψε τους μαθητές, κατά την ρήση του Αποστόλου Παύλου «δράξασθε παιδείας», να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να οπλισθούν με γνώση, η οποία θα αποτελέσει αναφαίρετο προσόν στην πορεία της ζωής τους.

Τον λόγο επίσης πήρε η Προϊσταμένη Β/θμιας Εκπ/σης κα. Σιδηροπούλου Μάλαμα η οποία στάθηκε στις χριστιανικές αρχές και  ηθικές αξίες, οι οποίες καλλιεργούνται στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο καθιστώντας το σημαντικό χώρο ανάπτυξης των προσωπικοτήτων των μαθητών.

Συνεχίζοντας τις σύντομες αναφορές, η Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπ/σης κα. Στυλιανίδου Ευμορφία, τόνισε την αναβάθμιση της Σχολικής Μονάδας σε Πρότυπο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο, στοιχείο το οποίο καθιστά πλεονέκτημα την φοίτηση σε αυτό, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά της για την σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού.

Τέλος, τον λόγο πήρε η Διευθύντρια του σχολείου κα. Σταμούλη Χριστίνα, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και στήριξή τους στο σχολείο. Στη συνέχεια έκανε ειδική μνεία στην αναμόρφωση του διδακτικού προγράμματος, το οποίο επιβάλλει η αναβάθμιση του σχολείου σε Πρότυπο, ανακοινώνοντας την υποχρεωτική λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων στα μαθήματα ειδικότητας (Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική και Εικονογραφία) καθώς και στην γυμναστική. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και δημιουργία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

2.334 σπουδαστές εγγράφηκαν για το α’ εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-23 έναντι 1.832 τη…