Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μήνυμα «κινητικότητας» με μουσική και ζωγραφιές εκπέμπουν μαθητές της Ξάνθης

Μήνυμα «κινητικότητας» με μουσική και ζωγραφιές εκπέμπουν μαθητές της Ξάνθης

0

Παιδιά του 5ου Δημοτικού και του 1ου Ειδικού σχολείου τραγούδησαν και ζωγράφισαν στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης το πρωί της Τρίτης

Το πρωί της Τρίτης στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην κεντρική πλατεία μαθητές του 5ου Δημοτικού και του 1ου Ειδικού σχολείου τραγούδησαν και ζωγράφισαν όλοι μαζί με απώτερο σκοπό να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας,16-22/9.

Πολύ γρήγορα το θεατράκι «πλημμύρισε» με παιδικές φωνές .Μαθητές με συνοδεία των εκπαιδευτικών τραγούδησαν με τον καλλιτέχνη της πόλης μας, Αντώνη Μουσαδέ σχηματίζοντας κύκλο. Ο Αντώνης με τη σειρά του μοιράστηκε τις μουσικές νότες με μικρούς και μεγάλους παίζοντας κιθάρα σε χαρμόσυνο ρυθμό!

Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και ζωγράφισαν σε χαρτί τις δικές τους εμπνεύσεις με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ο δάσκαλος του 5ου Δημοτικού, Σταύρος Ράικος πλάι στον καλλιτέχνη της πόλης μας, Αντώνη Μουσαδέ «πέρασαν» το δικό τους μήνυμα κινητικότητας

Συμπληρωματικά, ο Σταύρος Ράικος, εκπαιδευτικός του 5ου δημοτικού σχολείου μιλώντας για την δράση στο ‘’Ε’’, σημείωσε: «Είναι μία δράση που διοργανώνουν η τετάρτη και η πέμπτη δημοτικού μαζί με το 1ο Ειδικό Σχολείο Ξάνθης. Οργανώσαμε αυτή την εκδήλωση μαζί με τον καλλιτέχνη της πόλης μας, Αντώνη Μουσαδέ, τραγουδάμε μαζί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που είναι από τις 16 έως τις 22/9.Μια δράση ήταν να διοργανώσουμε μία εκδήλωση έξω στην πλατεία, να φωνάξουμε, να αναπτύξουμε τις δικές μας εικόνες και απόψεις των παιδιών για να τις γνωρίσουν και οι γονείς των παιδιών, όπως επίσης και οι πολίτες της Ξάνθης. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, περνάμε το δικό μας μήνυμα!»

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…