Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΟΞ: Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τους λόγους που υποχρεώνουν την ομάδα να αποχωρήσει από την Super League 2

ΑΟΞ: Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τους λόγους που υποχρεώνουν την ομάδα να αποχωρήσει από την Super League 2

0

Πώς η ομάδα-πρότυπο έφτασε στην καταστροφή

Όπως είναι ήδη γνωστό η Ξάνθη δεν θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Super League 2, μία απόφαση που γνωστοποιήθηκε με επιστολή προς την ΕΠΟ, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση της ΠΑΕ όπου αναλύονται οι λόγοι της παραίτησης αυτής, που είναι φυσικά η οικονομική κατάσταση του μεγαλομετόχου Μπιλ Πάπας και η αδυναμία του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ομάδας.

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στους φιλάθλους, στους φίλους και στους κατοίκους της πόλης της Ξάνθης, ότι ο Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ, αποφάσισαν την δήλωση παραίτησης από το πρωτάθλημα της Super League 2 για την σεζόν 2022/23.

Για περισσότερο από 9 μήνες, ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ή εύρεσης εναλλακτικών λύσεων χρηματοδότησης, διότι στη παρούσα χρονική στιγμή ο Ιδιοκτήτης του ΑΟΞ αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα.

Μετά από 2 χρόνια μεγάλης οικονομικής συνεισφοράς στην ομάδα αλλά και στην πόλη, δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε λύση εγκαίρως για να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας. Ο Ιδιοκτήτης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της ομάδας, παραμένουμε υποστηρικτές του ΑΟΞ.

Πριν από δυόμιση χρόνια, ξεκινήσαμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, ανακαινίσαμε το γήπεδο και αναζωογονήσαμε το προπονητικό κέντρο των Πηγαδίων για να είναι το καμάρι της πόλης μας. Δημιουργήσαμε μια ποδοσφαιρική ομάδα για να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Super League.

Με βαριά καρδιά, παρά την τεράστια οικονομική συνεισφορά στην ομάδα και το συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργήθηκε με αυτήν και τους ανθρώπους του νομού Ξάνθης, που στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν, αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτή τη πολύ δύσκολη απόφαση μη έχοντας άλλη επιλογή.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρά την επένδυση που έγινε, δεν μπόρεσε να βρεθεί μια λύση, ακόμα και με τις επαφές που κάναμε και με το Δήμο Ξάνθης.

Ο Ιδιοκτήτης προσωπικά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδιάς το προσωπικό των γραφείων και τους υπαλλήλους του γηπέδου και προπονητικού κέντρου για την αφοσίωση και την ακούραστη συνεισφορά τους μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όπως, επίσης, ευχαριστεί και τους άμεσους συνεργάτες και προμηθευτές όπου στάθηκαν δίπλα στον ΑΟΞ μέχρι και σήμερα.

Ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεσμεύεται ότι θα έρθει σε προσωπική επικοινωνία με κάθε εργαζόμενο  για να αναλάβει την εξόφληση των οικονομικών τους αξιώσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μπορέσει να βρεθεί μια λύση με νέο επενδυτή για την ομάδα, καθώς η πόλη και η περιοχή είναι στρατηγικά σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την χώρα.

 Με εκτίμηση
Η Διοίκηση του ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ»


Με τον τρόπο αυτό κλείνει μία πορεία 31 χρόνων που η Ξάνθη βρισκόταν στα «μεγάλα σαλόνια». Έπαιξε για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 1989-90, ενώ υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία στο τέλος της σεζόν 2019-20. Το ταξίδι τόσων χρόνων που έκανε, ήταν ιστορικό. Καμία άλλη επαρχιακή ομάδα δεν είχε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αδιάκοπη παρουσία στην πρώτη κατηγορία.

Κλειδί φυσικά σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν η διοικητική σταθερότητα που πρόσφερε στην ομάδα ο Χρήστος Πανόπουλος. Αναδείχτηκαν παίκτες, η Ξάνθη έπαιξε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ήταν για χρόνια κάτι παραπάνω από υπολογίσιμο μέγεθος.

Ο υποβιβασμός ήρθε με μη αγωνιστικά κριτήρια για μία ομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρότυπο για τον τρόπο λειτουργίας της. Μαζί με αυτόν και η αποχώρηση του Πανόπουλου.

Η νέα εποχή ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο Μπιλ Πάπας αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να χτιστεί ένα ρόστερ λαμπερό και συνάμα ποιοτικό. Η άνοδος, όμως, δεν ήρθε και τα πάντα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Πολύ απλά γιατί έπρεπε να κλείσει η κάνουλα. Είχαν χαθεί πολλά χρήματα.

Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το πώς έγινε αυτό. Στην πρώτη σεζόν τα «φουσκωμένα» συμβόλαια δεν ήταν λίγα. Δόθηκαν εξωπραγματικά ποσά και πολυετή συμβόλαια. Η αποτυχία προκάλεσε εξελίξεις. Σε θέσεις κλειδιά μπήκαν νέα πρόσωπα.

Εάν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη επιλογή ήταν ενδεδειγμένη για διάφορους λόγους. Έγιναν πολλά λάθη. Από το να προσλαμβάνει προπονητές ο ιδιοκτήτης και να απολύονται πολύ γρήγορα μέχρι το να εκτελεί ουσιαστικά χρέη κόουτς άνθρωπος που είχε άλλη δουλειά στο κλαμπ τη δεύτερη σεζόν.

Φυσικά για την περσινή σεζόν υπήρχαν εξ αρχής και άλλοθι. Όλο αυτό που γινόταν με τον Μπιλ Πάπας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τους πάντες. Από κάποια φάση και μετά σταμάτησε τελείως και η χρηματοδότηση και κάπου εκεί η ομάδα κατέβασε ρολά. Τίποτα δεν λειτουργούσε. Η σεζόν βγήκε, αλλά μέλλον δεν υπήρχε.

Η ΠΑΕ διαλύεται και η νέα σελίδα ξεκινάει μακριά από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …