Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά σε γυμνάσια και λύκεια

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά σε γυμνάσια και λύκεια

0

6 αναπληρωτές στην  Ξάνθη –90% η κάλυψη των κενών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 

Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Μ. Σιδηροπούλου: «Όραμά μου ένα σχολείο αποτελεσματικό, που παρέχει ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές αλλά συνάμα διαμορφώνει ήθη, αξίες και δεξιότητες»

 

 

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης, που βρίσκει πλέον τον σταθερό βηματισμό της αφήνοντας πίσω τα χρόνια της πανδημίας και τους κλυδωνισμούς που δέχτηκε γενικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα. Ιδιαίτερα για την  φετινή χρονιά έχει εκλείψει ο «εφιάλτης» στην εκπαίδευση που είναι οι ελλείψεις καθηγητών που δημιουργούν τα λεγόμενα κενά και παρεμποδίζουν την ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία. Ο σκόπελος αυτός έχει ξεπεραστεί με τις προσλήψεις αναπληρωτών που αριθμούνται σε χιλιάδες τα τελευταία 3 χρόνια και ιδιαίτερα φέτος.

96 αναπληρωτές σε γυμνάσια και λύκεια της Ξάνθης – 90% η κάλυψη των κενών

Μιλώντας στο «Ε» η νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ξάνθης κα Μάλαμα Σιδηροπούλου, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το υπουργείο έχει μεριμνήσει για 96 προσλήψεις αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητα Ξάνθη – 74 με ειδικότητες γενικής εκπαίδευση και 22 με ειδικής – που καλύπτουν το 90% των κενών.

Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Μ. Σιδηροπούλου: «Ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς»

Όπως διευκρίνισε το εναπομείναν 10% προέκυψε επειδή κάποιοι αναπληρωτές δεν προσήλθαν για να αναλάβουν ή αιτήθηκαν άδειες αλλά όπως ανέφερε το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών: «Ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Για πρώτη φορά φέτος έχουμε τόσο πολλούς διορισμούς και τόσο γρήγορα, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Επίσης έχουμε μια σειρά από αλλαγές που θα διευκολύνουν και θα συντονίσουν καλύτερα την εκπαιδευτική διαδικασία. Αφορούν την καθιέρωση του θεσμού του Μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή που θα ορίζεται από το ίδιο το σχολείο καθώς και τους εκπαιδευτικούς ομίλους. Εντός των ημερών θα έχουμε ένα σεμινάριο επιμόρφωσης με τους διευθυντές και το υπουργείο ώστε να μας δοθούν οι  κατευθύνσεις για την λειτουργία των θεσμών. Επίσης περιμένουμε υλικοτεχνική υποδομή, όπως διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές, σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν από την υπουργό Παιδείας. Είμαστε έτοιμοι όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία να δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας».

«Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης»

Η κα Σιδηροπούλου δεν παρέλειψε να απευθύνει χαιρετισμό και προς την εκπαιδευτική κοινότητα καλώντας όλα τα μέλη σε μια γόνιμη συνεργασία: « Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Έχοντας ως όραμα ένα σχολείο αποτελεσματικό, που παρέχει ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές αλλά συνάμα διαμορφώνει ήθη, αξίες και δεξιότητες, καλώ όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου σε μια γόνιμη, αρμονική συνεργασία.

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και επιτυχία στο τόσο γοητευτικό έργο μας!».

Καθαριότητα και συντήρηση σχολείων από τους δήμους

Να σημειώνουμε ότι η συντήρηση και η καθαριότητα των σχολικών μονάδων είναι αρμοδιότητα των δήμων. Ήδη οι δήμοι έχουν προσλάβει προσωπικό καθαριότητας ενώ έχουν  γίνει παρεμβάσεις συντήρησης όπου χρειαζόταν σε σχολικά κτήρια. Τέλος σ’ ότι αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα αλλά αναμένεται να είναι χαλαρά όπως και σ’ όλους του τομείς της κοινωνικής ζωής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …