Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κλείνει ξανά η covid του νοσοκομείου

Κλείνει ξανά η covid του νοσοκομείου

0

Προσελεύσεις υπάρχουν αλλά όχι νοσηλείες  – Ξεκινά το κύμα …γρίπης

 

Έκλεισε η προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό – Θα έρθουν όμως γιατροί στο νοσοκομείο;

 

 

Επανήλθε σε συνθήκες κανονικότητας η κατάσταση στο νοσοκομείο Ξάνθης και εξετάζεται τις επόμενες μέρες να κλείσει η κλινική covid ελλείψει ασθενών. Ειδικότερα όπως μας ενημέρωσαν αρμοδίως νοσηλεύεται μόνο ένας ασθενής και χωρίς βαριά συμπτωματολογία.

Εξασθενεί ο covid – Προσελεύσεις υπάρχουν αλλά όχι νοσηλείες

Όπως μας ενημερώνει ο γιατρός του νοσοκομείου,  μέλος της Επιτροπή Λοιμώξεων κ. Γιώργος Γεωργίου: «Έχουμε προσελεύσεις με πολύ ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας. Γι’ αυτό και εξετάζεται το κλείσιμο της κλινικής covid. Σε περίπτωση που κάποιο περιστατικό χρήζει νοσηλείας θα νοσηλεύεται  σε άλλες κλινικές με τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. Περιμένουμε την σχετική έγκριση». Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της προηγουμένης εβδομάδας  η Ξάνθη παρουσίαζε οριακή αύξηση (+23%) στο ιικό φορτίο των λυμάτων της, όπως και στα κρούσματα που αποδόθηκε στο άνοιγμα των σχολείων ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε στο νοσοκομείο. Επίσης είναι γεγονός ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα και περισσότερη από όση καταγράφεται γιατί πολλοί δεν το δηλώνουν αλλά  τα συμπτώματα είναι τόσο ήπια που δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει κάποιος νοσοκομειακή φροντίδα.

Ξεκινά το κύμα …γρίπης

Φέτος για πρώτη φορά από την έναρξη της  πανδημίας οι επιστήμονες περιμένουν και κύμα γρίπης. Να σημειώσουμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια που «θέριζε» ο κορωνοϊός η γρίπη είχε εξαφανιστεί. Φέτος έκανε την εμφάνισή  της και από τον Αύγουστο μάλιστα και αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο και να συνυπάρχει με τον κορωνοϊό. Αυτή η συνύπαρξη ανησυχεί τους επιστήμονες ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου προς το παρόν και τα περιστατικά της γρίπης έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ αναμένεται μέσα Οκτωβρίου να διατίθεται και το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης από τα φαρμακεία.

Η αναμνηστική δόση και το πολυδύναμο εμβόλιο

Να υπενθυμίσουμε ότι παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα για την 4η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 και όσους έχουν προβλήματα υγείας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργίου: «Αυτοί που έχουν νοσηρότητες και προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, αναπνευστικά, υπέρταση ανεξαρτήτου ηλικίας πρέπει να κάνουν την 4η αναμνηστική δόση. Να διευκρινίσουμε ότι διαφορετικό είναι το πολυδύναμο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις. Αυτό αναμένεται και εκφράζονται διάφορε απόψεις και ερωτηματικά στην επιστημονική κοινότητα».

Έκλεισε η προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό – Θα έρθουν όμως γιατροί στο νοσοκομείο;

Προσφάτως έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γεωργίου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον αλλά ζητούμενο παραμένει αν τελικά θα έρθουν γιατροί στο νοσοκομείο Ξάνθης ή αν θα επιλέξουν άλλο. Είναι άλλωστε κάτι που συμβαίνει συνεχώς να έχουμε προκηρύξεις και να μην έρχονται γιατροί».

Ο προσωπικός γιατρός θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία

Θετικά κρίνει  τον θεσμό του προσωπικού γιατρού ο κ. Γεωργίου επισημαίνοντας πως θα ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και θα αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. «Θα είναι πολύ καλό μέτρο. Ο ασθενής δεν θα έρχεται για ψύλλου πήδημα στο νοσοκομείο αλλά θα τον κατευθύνει ο γιατρός του πότε χρειάζεται και τι εξετάσεις να κάνει. Θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…