Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

0

Λίγα λόγια Ι
Θλίψη, πικρία, αγανάκτηση και θυμός επικρατεί στους φιλάθλους της Ξάνθης.
Αιτία η ουσιαστική διάλυση, κατάργηση και «εξαφάνιση» της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Που από τα σαλόνια της Ευρώπης και την σταθερή παρουσία τριάντα και χρόνων στην πρώτη κατηγορία, διαλύεται ουσιαστικά ποδοσφαιρικά.
Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες για την κατάληξη αυτή. Προσωπικά θεωρώ πως καμία ευθύνη δεν φέρει ο Πανόπουλος. Δήλωσε ότι αποχωρεί, βρέθηκε αγοραστής, η ομάδα ήταν πλέον ευθύνη του Πάπας. Από την ανάληψη της νέας διοίκησης άρχισαν τα προβλήματα, τα λάθη και η έλλειψη ικανής ομάδας να τα λύνει.
Έτσι, άρχισε η φθορά, τα λάθη συνεχίστηκαν και το τέλος ήρθε ως λογική κατάληξη.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια ΙΙ
Το σβήσιμο από τον ποδοσφαιρικό χάρτη μιας ομάδας δεν είναι ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός. Πολλώ μάλλον για μια ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη κατηγορία για τριάντα και πλέον χρόνια. Η ιστορία μιας ομάδας δεν έπρεπε να διαγραφεί έτσι.
Κι όμως συνέβη και μάλιστα κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Την συνολική απαξίωση. Της διοίκησης, της ομάδας, των υποδομών της και κυρίως του ονόματος που δημιούργησε ως ομάδα πρότυπο στη λειτουργία της.
Το τέλος εποχής οδυνηρό, το μέλλον σχεδόν ανύπαρκτο, οι υποδομές όλες θ’ απαξιωθούν και η ομάδα που έκανε περήφανη την Περιφέρειά μας αν παίξει, θα συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα. Κι αυτό όμως δεν είναι σίγουρο.
-Τι κρίμα αλήθεια…
Γ.Δ.


Balkan Express
Μια κατά γενική παραδοχή σημαντική εκπομπή των κρατικών καναλιών είναι η Balkan Express στην ΕΡΤ3.
Κατ’ αρχάς γίνεται γνωστός ο τρόπος ζωής των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών, μας γνωρίζει άγνωστους τόπους και έθιμα γειτονικών μας λαών.
Το ενδιαφέρον δε είναι πως υπάρχει μια μοναδική  ομοιότητα και συγγένεια στα τραγούδια, τους χορούς, τα μουσικά όργανα, στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές γιορτές και πανηγύρια.
Όπως και να το κάνουμε, είμαστε γείτονες, έχουμε πάρα πολλά κοινά και η γνωριμία είναι απαραίτητη.
Αυτή τη γνωριμία και προσέγγιση προσφέρει η εν λόγω εκπομπή της ΕΡΤ3.
Γ.Δ.


Ελληνικό ποδόσφαιρο
Διαβάζω από τη Δευτέρα και μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη με 2-1, διάφορα κείμενα, αναλύσεις, δικαιολογίες και λόγια υπέρ του προέδρου Μαρινάκη που είναι αλάνθαστος.
Από επαγγελματική διαστροφή θα έλεγα, διάβασα τα πάντα.  Εντυπωσιάστηκα για τις δικαιολογίες που βρήκαν και αράδιασαν οι αθλητικοί συντάκτες. Σχεδόν όλοι δικαιολογούν την απόλυση Μάρτινς, πριν δύο μήνες και την πρόσφατη του Κορμπεράν σε διάστημα 49 ημερών!
Κανείς δεν τολμά να πει κάτι και να κρίνει τη διοίκηση για λάθη της που έφτιαξε μια ομάδα 40 λεγεωνάριων «εξαφανίζοντας» τους Έλληνες παίκτες. Κανείς δεν τόλμησε να πει πως σε 49 ημέρες ομάδα δεν φτιάχνεις και οι όποιες απαιτήσεις παράλογες.
-Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πίσω ολοταχώς.
Γ.Δ.


Αλτσχάιμερ η νέα πανδημία του αιώνα μας
Παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ ήταν η χθεσινή και δυστυχώς η ασθένεια αυτή έχει  μεγάλη εξάπλωση σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Έρευνες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη  νέα πανδημία του αιώνα μας. Η νευροεκφυλιστική αυτή πάθηση, παραμένει ανίατη μέχρι σήμερα και απ’ αυτή πάσχουν τουλάχιστον 44 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.
Γίνονται συνεχώς προσπάθειες από την Διεθνή επιστημονική κοινότητα και υπάρχουν νέας γενιάς φάρμακα που καθυστερούν την εξέλιξη και την επιδείνωση της νόσου. Είναι μια νόσος οδυνηρή για τον  πάσχοντα που χάνει τον μυαλό του, την συναίσθηση του εαυτού του, τις αναμνήσεις του για την οικογένειά του. Είναι πολύ οδυνηρό να μην σε αναγνωρίζει ο πατέρας ή η μητέρα σου και αυτή  την τρομακτική εμπειρία δυστυχώς την βιώνουν πολλές οικογένειες!
Μ.Ξ.


Επιστολή προς ΣΥΡΙΖΑ
Η στήλη δημοσιεύει σήμερα ηλεκτρονική επιστολή που εστάλη στην Εφημερίδα μας.
Η επιστολή θέτει ένα και μοναδικό ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αλλά και Αθηνών.
Γράφει ο συμπολίτης μας: «Περίμενα να περάσουν κάποιες ημέρες μήπως οι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, εντός-εκτός Ξάνθης, κυρίως όμως Ξάνθης, έστελναν κάποια επιστολή, ανακοίνωση για τις γνωστές δηλώσεις του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Διαπίστωσα μέχρι και χθες, άκρα του τάφου σιωπή. Ο λαλίστατος τοπικός Συντονιστής γιατί σιώπησε; Τα κεντρικά στην Αθήνα επίσης. Γιατί; “Ξέχασαν” μήπως τις θέσεις τους. Δε νομίζω. Άλλος είναι ο λόγος και τον γνωρίζουν όλοι. Πρόκειται για τη γνωστή πελατεία που έλκει την καταγωγή της από το Προξενείο Κομοτηνής. Το κομματικό και μόνον συμφέρον, αυτό μετράει και ουδόλως τα λεχθέντα του κύριου βουλευτή».
Γ.Δ.


Και σχόλιο για τον Ζεϊμπέκ
Ο ίδιος συμπολίτης μας έστειλε σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 18 Σεπτεμβρίου, που αναφέρεται στον βουλευτή Χ.Ζεϊμπέκ:
«Ο αμετανόητος κ.Ζεϊμπέκ
Για όσους ασχολούνται με τα της Θράκης, η πολιτική δράση, οι απόψεις και «παρέες» του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι γνωστές. Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, μιλώντας προ ημερών σε τουρκικό κανάλι, χρησιμοποίησε μία αναφορά εναντίον του από ακροατή σε περιθωριακό τηλεοπτικό σταθμό για να υποστηρίξει ότι η «τουρκική» (όπως την αποκάλεσε) μειονότητα απειλείται. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να στηρίξει τις καταγγελίες Ζεϊμπέκ, ενώ η Αθήνα απάντησε αυστηρά, κατηγορώντας την Άγκυρα για απόπειρα εμπλοκής στις εσωτερικές της υποθέσεις. Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος ανέφερε ότι έχει γίνει στον βουλευτή του κόμματος «πολύ ξεκάθαρη σοβαρή παρατήρηση για το θέμα της μειονότητας». Διερωτόμαστε πόσες παρατηρήσεις έχουν γίνει στον εν λόγω βουλευτή; Και αν γίνονται, τις λαμβάνει υπόψη; Ο Ζεϊμπέκ προσφάτως συμμετείχε στις «εκλογές» για ανάδειξη ψευδομουφτή, ο οποίος επιχειρεί να υποκαταστήσει τις νόμιμες θρησκευτικές αρχές. Παλαιότερα είχε αποκαλέσει την Τουρκία «κοσμικό κράτος» σε αντίθεση με την Ελλάδα. Έτσι θα συνεχίσει άραγε να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη;»
Γ.Δ.


2022 ή 1500;
Το συμβάν του θανάτου ενός κοριτσιού έγινε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Στο Ιράν.
Όμως δεν είναι η απόσταση, όσο το γεγονός. Διαβάστε: «Νεαρή γυναίκα πέθανε λίγη ώρα μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν τηρούσε τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες. Ηλικία του κοριτσιού, 22 χρόνων».
Το πιο τραγικό; Η αστυνομία χαρακτήρισε ως «ατυχές συμβάν» τον θάνατο της νέας κοπέλας.
Είναι πραγματικά ν΄απορεί κανείς με τις εξουσίες των κρατών αυτών, τους ανθρώπους που κυβερνούν, τους αγιατολάδες με τον άκρατο φανατισμό. Θυμίζουν την σκοτεινή περίοδο του 14ου-15ου  αιώνα της Ευρώπης με την Ιερά Εξέταση. Σ’ αυτήν την περίοδο ζουν οι χώρες αυτές, όχι στον 21ο αιώνα.
Γ.Δ.


Η πορεία ενός καταστήματος
Το «Εστιατόριο Κληματαριά», εκεί στην κεντρική πλατεία, δέσποζε υπερήφανο και με καμάρι. Αποτελούσε τοπόσημο, όνομα καθιερωμένο, κυρίαρχο στην πόλη, με δημιουργό τον Νίκο Κουτσουρίδη. Ακολούθησαν τα παιδιά του, Βασίλης και Μάριος για αρκετά χρόνια, μέχρι που η Ξάνθη άλλαξε, οι συνήθειες το ίδιο, δημιουργήθηκαν πολλές ταβέρνες πιο έξω και ήρθε το τέλος.
Από τότε το κεντρικό αυτό κατάστημα έμενε κλειστό, αναμένοντας κάποιον να το λειτουργήσει.
Εμφανίστηκε ένας Τούρκος που είχε εστιατόρια στην Αγγλία, το άνοιξε αλλά σύντομα το έκλεισε. Συνέχισε να μένει κλειστό για καιρό, οπότε εμφανίστηκε η εταιρεία αλλαντικών Sary με έδρα τη Δράμα.
Υπήρξε αισιοδοξία ότι θα λειτουργήσει πλέον το ιστορικό κτίριο, αλλά δυστυχώς, η μη καταβολή ενοικίων στον ιδιοκτήτη έφερε την έξωση και απομάκρυνσή του με παρακράτηση των εμπορευμάτων. Άδοξο τέλος για ένα κεντρικό κατάστημα.
Για όσους απορούν που το βλέπουν κλειστό με τα εμπορεύματα μέσα, τώρα μάθαν την αλήθεια.
Γ.Δ.


Εξαπατούν ηλικιωμένες και τις κλέβουν
Θύματα εξαπάτησης και κλοπής πέφτουν συμπολίτισσές μας κυρίως ηλικιωμένες με έναν νέο τρόπο εξαπάτησης. Κάποιες απατεώνισσες τις σταματούν έξω από εκκλησίες ή στον δρόμο και με το πρόσχημα ότι κάπου τις γνωρίζουν σκύβουν να τις ασπαστούν και χωρίς αυτές να προλάβουν να αντιδράσουν με επιδέξιο τρόπο της αφαιρούν ότι  χρυσαφικό έχουν στο λαιμό και γίνονται καπνός δήθεν ότι αντιλήφθηκαν πως έκαναν λάθος και παραγνώρισαν!
Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά όπως διαβεβαιώνουν μαρτυρίες στα social. Γι αυτό θα πρέπει οι κυρίες να είναι προσεκτικές και να μην πέφτουν στην παγίδα, να τις απομακρύνουν, να μην τις αφήνουν να τις αγγίζουν και να τις καταγγέλλουν στην αστυνομία.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…