Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ηλεκτρική ενέργεια: Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε εξοικονόμηση έως και 15%

Ηλεκτρική ενέργεια: Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε εξοικονόμηση έως και 15%

0

Λιγότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη επιδότηση. Αυτός ο χειμώνας θα είναι για όλους διαφορετικός, με τα νοικοκυριά να αναζητούν λύσεις για να εξοικονομήσουν ενέργεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βασικό τρίπτυχο για να πιάσουν τον στόχο τα νοικοκυριά, απαιτεί αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων συσκευών, συντήρηση και έλεγχο για την ορθή τους λειτουργία αλλά και έξυπνους τρόπους χρήσης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το ζέσταμα του νερού στον βραστήρα προτού μαγειρέψουμε μπορούμε να εξοικονομήσουμε 10-12% ενέργεια, ενώ 5-7% μείωση κατανάλωσης ρεύματος μπορούμε να έχουμε αν κλείσουμε τον φούρνο δέκα λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό καθώς η συσκευή παραμένει ζεστή.

Δεν πάμε να ψήσουμε καφέ με το μπρίκι σε ένα μάτι, δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, κοιτάμε να είναι εντάξει το λάστιχο.

Μόνο από τις συσκευές που δεν απενεργοποιούμε πλήρως και εξακολουθούν να απορροφούν ενέργεια, όπως η τηλεόραση, μπορούμε να εξοικονομήσουμε περίπου 10 κιλοβατώρες το μήνα, δηλαδή 120 το χρόνο

Το πλυντήριο πρέπει να το χρησιμοποιούμε στους 30-40 βαθμούς, γιατί για κάθε δέκα βαθμούς παραπάνω καταναλώνουμε 10% επιπλέον ρεύμα.

Στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα οφείλεται το 30% της κατανάλωσης ρεύματος. Για αυτό τον ανοίγουμε για 10-15 λεπτά, δεν τον ξεχνάμε ανοιχτό, κάνουμε ντους και δεν γεμίζουμε την μπανιέρα.

Το καλοκαίρι το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο στους 27 βαθμούς. Για κάθε ένα βαθμό παραπάνω η κατανάλωση αυξάνεται κατά 10%.

Εξοικονόμηση έως και 70% μπορεί να πετύχει ένα μέσο νοικοκυριό από την αντικατάσταση παλιών λαμπτήρων με led.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ακρίβεια αύξησε τις οφειλές στην εφορία – Πάνω από 4,45 δισ. οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο

4,2 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία Η έκρηξη της ακρίβειας που σαρώνει τα εισοδή…