Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ρεκόρ καριέρας με την Εθνική οι 41 πόντοι στην Ουκρανία

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ρεκόρ καριέρας με την Εθνική οι 41 πόντοι στην Ουκρανία

0

Τρίτος μετά τους Γκάλη και Κολοκυθά σε πόντους με την Εθνική

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας στο Ελλάδα – Ουκρανία αλλά δεν έχει την κορυφαία επίδοση της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας σημείωσε 41 πόντους με 13/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 15/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, έχοντας συνολικά 13/18 σουτ εντός παιδιάς στο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Μιλάνο και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κλείδωσε την 1η θέση στον γ’ όμιλο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε πετύχει 27 πόντους με την Κροατία, 25 με την Ιταλία και έφτασε στους 93. Στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία έμεινε στον πάγκο.

Ο Αντετοκούνμπο μπήκε στην τρίτη θέση μίας λίστας με θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Αυτοί οι 41 πόντοι του Γιάννη, τον φέρνουν τρίτο. μετά τους 46 του Νίκου Γκάλη το 1983 στη Σουηδία και τους 43 του Γιώργου Κολοκυθά το 1967 εναντίον της Ισπανίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ του “Greek freak” με την Εθνική ήταν οι 40 πόντοι με τη Σερβία, πριν από δύο βδομάδες.

Τους περισσότερους πόντους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει πετύχει ο  Ντιρκ Νοβίνσκι (43) και δεύτερος είναι – μέχρι στιγμής – ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 41.

«Είναι ο καλύτερος παίχτης στον κόσμο;» αναρωτήθηκε ρητορικά η FIBA στον λογαριασμό του Eurobasket στο Facebook αποθεώνοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …